Akıllı telefonlar, tabletler ve bilgisayarların özellikle ocuk sağlığı üzerindeki olasıoetkileri, tüm dünyada olduğu gibi Rusya'da da tartışma konusu. Rusya İyonize Olmayan Radyasyondan Korunma Komitesi başkanı Oleg Grigoryev ile bir röportaj gerçekleştiren Komsomolsaya Pravda gazetesi bilim insanının uyarılarını sayfalarına taşıdı.


Buna göre, elektronik aletler özellikle 3 - 17 yaş arasında büyük tehlike arz ediyor. Zira aynı ekranın küçük yaştakı kullanıcıyı maruz bıraktığı ışıma, yetişkin insanın maruz kaldığı ışımadan daha fazla. Bu ışımaların özellikle sinir sistemi üzerinde olumsuz etkide bulunduğundan kuşkulanılıyor.

Türkrus'ta yer alanhabere göre, Grigoryev 10 yaşın altındaki çocukların elektronik aygıtların karşısında günde bir saatten fazla durmasına izin verilmemesi gerektiğini belirtiyor. Çocukların günde 15 dakikadan fazla telefonla konuşması da zararlı.

Bilim insanı daha da ileri giderek alt sınıflarda akıllı telefon kullanımının tamamen yasaklanmasını öneriyor. Grigoryev yeni seçilen Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un üçüncü sınıfa kadar okullarda elektronik cihaz kullanımını yasakladığını hatırlatıyor.