Özellikle bir dönem WhatsApp’ın kullanıcılarını bazı şartlara zorlaması sonucunda, topluca WhatsApp’ı terk eden kişiler güvenli liman olarak Telegram’a sığınmış, bununla birlikte bu kişilerin çok büyük bir kısmı daha sonra WhatsApp’a geri dönmüştü.

Ancak ne zaman WhatsApp’a bir tepki gösterilecek olsa, her zaman için akla gelen ilk isim Telegram oluyor. Ayrıca, 2GB’lık dosya gönderimi, videoların çözünürlük değerlerinin değişmeden yollanabilmesi, gruptaki katılımcı sayısının WhatsApp’tan çok daha fazla olabilmesi, daha zengin mesajlaşma içeriğinin bulunması gibi sebepler de, birçok kullanıcının WhatsApp yerine Telegram’ı tercih etmesinde önemli birer neden olarak gösteriliyor.

Öte yandan uzun bir süredir Telegram’ın ücretli bir versiyonunun çıkacağı ve bu sürüme sahip kullanıcıların önemli bazı imtiyazlara sahip olacağı konuşuluyordu. Bugün ortaya çıkan yeni bilgiler, bu söylentilerin bir kuruntudan ibaret olmadığını ve aslında ateş olmayan yerden duman çıkmayacağını gösterdi.

Öyle ki Telegram’a yakın kaynaklardan sızdırılan bilgilere göre, yakın zamanda Telegram Premium ismiyle yeni bir sürüm kullanıma sunulacak. Aylık ücreti 4,99 dolar olacağı belirtilen Telegram Premium’da normal sürümden farklı bazı imtiyazlar bulunacak.

Buna göre, Telegram Premium kullanıcılarının profillerinin yanında Premium kullanıcısı olduklarını gösterir bir yıldız simgesi bulunacak. Bu kullanıcılar tek seferde 2GB yerine 4GB dosya gönderebilecek, dosya ve içerikleri daha yüksek hızda indirebilecek ve hareketli avatarları kullanabilecekler.

Ayrıca sesli komutlarla mesaj yazabilecek ve daha zengin içerikli çıkartmalara ulaşabilecekler. Tabi bir de bundan sonra Telegram’da herhangi bir reklam görmeyeceklerini de söyleyelim. Telegram’ın Premium versiyonunun ne zaman kullanıma sunulacağı şimdilik bilinmiyor.

Telegram, Rusya'da en popüler mesajlaşma platformu oldu

WhatsApp'da yanlış mesaj derdi sona eriyor!

WhatsApp resmi olarak tanıttı: İşte yeni özellikler...