Ekrandan parmak izi okuma teknoloji yeni değil. Son yıllarda bazı akıllı telefon modellerinde (mesela Huawei Mate 20 Pro) bulunan bu teknoloji sayesinde ayrı bir parmak izi okuyucuya gerek kalmıyor. Ancak bu teknolojinin önemli bir dezavantajı sadece belli bir alanda çalışıyor olması. Yani ekranın tamamında değil sadece belli bir bölümündeki alanda parmak izinizi okutabiliyorsunuz. OPPO'nun geliştirdiği yeni bir teknoloji ise bu sınırlamayı ortadan kaldırıyor.

OPPO ekrandan parmak izi okuma teknolojisi
Firma tarafından geliştirilen bu yeni teknoloji halen kullanımda olan optik okuma teknolojilerini bir adım daha ileri taşıyor. Mevcut parmak izi okuma teknolojilerinde kullanılan alanın 15 katına kadar bir alanı tanıyabilen yeni optik tanıma teknolojisi sayesinde ekranın sadece bir bölgesinde değil daha geniş bir alanında parmak izi okutabiliyorlar.

OPPO’nun geniş bölge optik parmak izi tanıma teknolojisi, iki parmaklı eşzamanlı giriş ve kimlik doğrulaması da dahil olmak üzere tek parmak izinin 50.000 katı güvenlik seviyesine ulaşan yenilikçi işlevler sunuyor. Ek olarak, söz konusu yeni nesil çözüm, "optik şifreleme" özelliğini de kapsıyor. Optik şifreleme alanındaki tüm uygulamalar tek bir tıklamayla etkinleştirilebiliyor. OPPO’nun optik alan ekranlı parmak izi teknolojisine sahip ürünleri 2019 yılında piyasaya sürülecek.

Şimdilik bu teknolojiyi kullanan bir telefon olmasa da OPPO'nun 25-28 Şubat tarihleri arasında İspanya'nın Barselona şehrinde düzenlenecek D