Sony, 29 Ekim’den itibaren PlayStation Plus abonelikleri için fiyatlarında zam yapma kararı aldı. Aslında daha önce gelmesi beklenen, ancak pandemi döneminin araya girmesiyle bir süreliğine ertelenen Türkiye zammı, abonelere gönderilen e-postaya göre 29 Ekim’den itibaren geçerli olacak. Bu konuda abonelere bir mesaj da gönderen PlayStation, yeni fiyat politikalarıyla ilgili şu açıklamaları yaptı.

Sony’den PlayStation Plus zammı hakkında açıklama
“Nisan ayında gönderdiğimiz bildirimin ardından PlayStation Plus abonelikleri için fiyat değişikliğine devam edeceğimizi size bildirmek isteriz. 29 Ekim 2020'den itibaren piyasa koşullarından dolayı Türkiye için PlayStation Plus aboneliklerinin fiyatları artacak. Bu, söz konusu tarihte veya sonrasında yapılması gereken yinelenen ödemelerin yeni bir fiyatta olacağı anlamına gelir."

PlayStation Plus fiyatları ne kadar oldu?
Sony, 29 Ekim’den itibaren geçerli olacak yeni PlayStation Plus abonelik fiyatlarında ciddi bir zam yapmış görünüyor. Normalde 24 TL olan 1 aylık abonelik 40 TL, 75 TL olan 3 aylık abonelik ise 100 TL oldu. Eskiden 180 TL’ye yenileyebildiğiniz 12 Aylık PS Plus aboneliği ise 240 TL olacak.

1 aylık PlayStation Plus aboneliği
Eski fiyat: 24 TL
Yeni fiyat: 40 TL

3 aylık PlayStation Plus aboneliği
Eski fiyat: 75 TL
Yeni fiyat: 100 TL

12 aylık PlayStation Plus aboneliği
Eski fiyat: 180 TL
Yeni fiyat: 240 TL