PUBG‘de maç sırasında eksik oyuncular yerine bot’lar geliyor. Bu durum uzun süredir devam ediyor. Bot’ların oyundaki amacı hem boş yerleri doldurmak hem de oyunculara kolay ölümler sağlamak olmuştur. Fakat PUBG’nin 12.1 güncellemesi bot’ları birer Terminatör’e çevirmiş durumda.

PUBG 12.1 güncellemesi bot’lara aimbot ve wallhack ekliyor

Başlarda böyle bu durum kabul edilmiyordu fakat bir grup Reddit kullanıcısı bu teoriyi doğrulamak için videolar yayınladı. Ayrıca bazı yayıncılar da bu bot’lar tarafından kolayca öldürüldü. Reddit‘te ve Twitter‘daki videolar bot’ların gerçekten de hile yaptığını kanıtladı. Normalde bu güncelleme ile birlikte bot’larda bulunan kötü yapay zekanın geliştirilmesi amaçlandı fakat PUBG Corp bu durumu biraz abarttı. Bot’ların geliştirilmesinden sonra çoğu bot oyun sonuna kadar hayatta kalabiliyor.


Bir oyuncunun oyun sonunda bir bot’la karşılaşması gerçekten hiç iyi olmuyor. BadUglyUSA isimli Twitch yayıncısı bir bot’la karşılaşmasını Twitter hesabından paylaştı. Twitch yayını sırasında bot’a ölen yayıncı ölüm kamerasına baktığında bot’un çok hızlı şekilde nişan aldığını ve mermi ıskalamadığını fark etti. Yayıncı komik bir dille Tweet paylaştı. Tweet’inde, “Warzone, John McClane ve Rambo’yu oyuna operatör olarak ekledi, PUBG ise Terminatör olarak bir bot’u” dedi.

Bir Reddit kullanıcısı da arkadaşı ile Duo maçta bir bot’la karşılaşıyor. Bot oyuncuyu vurduktan hemen sonra hızlı bir şekilde arkadaşını vuruyor.

Başka bir Reddit kullanıcısı da yukarıdaki videonun altına, “Bir bot tarafından 200 metre mesafeden vuruldum ve hiçbir atışı ıskalamadı. 3 dakika izledikten sonra az kalsın raporluyordum ta ki onun bot olduğunu anlayana kadar” dedi.

PUBG Corp, yapılan geri dönüşlerin ardından oyuna bir güncelleme daha getirdi ve bu bot sorununu ortadan kaldırdıklarını belirtti. Bu sayede bot’lar daha az isabet oranına sahip, uzun mesafeden makinalı tüfekleri kullanmayacaklar ve tepki süreleri de düşürüldü.

Rusya'dan sosyal medya şirketlerine para cezası

 

Organize siber saldırılar 2 kattan fazla arttı