Dünya üzerinde birçok kişi tarafından oynanan oyun, hile kullanımları sebebiyle birçok kişi tarafından olumsuz eleştiriler alıyordu. Ancak yayımlanan bir blog yazısına göre, PUBG hile yapanlara göz açtırmayacak.

Şirket, hilecilere karşı birçok güvenlik önlemi geliştiriyor. Bununla alakalı daha önce de birçok haber paylaşmıştık.

PUBG’nin popülaritesi devam ediyor ancak maalesef, oyun hile yapanlardan muzdarip. Bu sebeple birçok oyuncu, doğal olarak oyunu oynamayı bıraktı. Bu tarz çevrimiçi rekabet gerektiren oyunlarda, kullanıcıların en sık karşılaştığı sorun haksız rekabet. Hileciler ile rekabet edemeyen birçok oyunun, şaşalı günlerini geride bıraktığını daha önce görmüştük.

Yayımlanan yazıya göre, 2020 yılı süresince PUBG ekibi hile yapanlara karşı yoğun bir çalışma yürütecek. Bunun yanında birçok performans geliştirmesinin de gelmesi bekleniyor. Ayrıca bu hedeflerin, corona virüs sebebiyle nasıl yavaşladığı da anlatılıyor. Hile programlarını hedef alan preemptive hile karşıtı eylemler gerçekleştirilecek. Böylece, hile programları daha aktif hale getirilmeden tespit edilecek.

Bunun yanında, Steam hesaplarının men edilmesi ile alakalı şikayette bulunan birçok kullanıcının Steam Guard’ı etkinleştirmediği tespit edilmiş. Hesap korsanlığını önlemek ve genel olarak güvenliği artırmak için, SMS kimlik doğrulaması ve tek seferlik parola kullanılarak ikincil bir kimlik doğrulama sistemi eklenecek. Bu sayede, hesapların oturum açma bilgilerinin ele geçirilmesi zorlaştırılacak.

Ayrıca silah, araç ve karakter kodlarındaki güvenlik açıkları iyileştirilerek, hile yapanların oyun içi ögeleri manipüle etmesi zorlaştırılacak. HWID yasaklamasının etki alanı da genişletilecek.

PUBG hile karşıtı eylemlerden birisi olan HIWD’ın etki alanı da genişletiliyor. Bir oyuncu hile yaptığı zaman, başka hesap açınca tespitinin kolay yapılabilmesi için bilgisayar donanımının bilgileri şirket tarafından kayıt edilir. Ancak bu yöntemi ihlal etmek için, bazen tek bir donanım değiştirmek yeterli olabiliyor. Bunun önüne geçmek için, hile karşıtı sistemin algoritmasının geliştirildiği belirtilmiş.