Tencent hile yapılan hesaplara karşı geçtiğimiz hafta kapsamlı bir mücadele başlattı ve son durumu açıkladı.

PUBG Mobile’ın resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşım ile 11 – 17 Aralık tarihlerini kapsayan ve “Ban Pan” olarak adlandırılan operasyonda, hile, script ya da korsanlık faaliyetlerine karışmış 2 milyonun üzerinde hesaba erişimin kalıcı olarak engellendiği açıklandı.

Yasaklanan 2 milyon hesabın yüzde 31’inin karakter modellerini değiştirdiği, yüzde 18’inin X-ray görüntü hilesini kullandığı belirtildi. Diğer yasaklama nedenlerinin arasındaysa hız hilesi ve hasar alanını değiştirme gibi faaliyetler gösterildi.

Ayrıca hile kullanan hesaplarının seviyeleri de gözler önüne serdi. Söz konusu hesapların büyük çoğunluğunu yüzde 22 ile bronz hesaplar oluşturdu. Bronz hesapları ise elmas ve platinyumlar yüzde 15 ile takip etti.

Hilenin en kullanıldığı hesap grubununsa yüzde 2 ile conqueror olduğu ifade edildi. Oyun için benzer bir yasak Ağustos ayında gerçekleşmiş ancak sadece belirli cihazların oyunu çalıştırmasının engellenmesine neden olmuştu. Ban Pan yasağı içinse herhangi bir cihaz bilgisi verilmedi.

Bu yılın başlarında Call of Duty serisinden tanıdığımız Infinity Ward da, benzer bir operasyon gerçekleştirmişti. Call of Duty: Warzone ve Modern Warfare’de yasaklama operasyonları yürüten firma, Ekim ayında da hile kullandığı gerekçesiyle 20 binden fazla hesabı yasaklamıştı.

Siber güvenlik ekosistemi "milli zirvede" buluştu

 

ABD'deki siber saldırıdan 50 kuruluş ciddi seviyede etkilendi