Project A’i ilk defa Riot Games’in 10.Yıl Kutlamalarını duyurduğu büyük bir videoda, kısa bir oynanış videosu ile görmüştük. Oyunun içerisinde hem temel FPS öğeleri olan silahlar ve bu oyunlardan alışkın olduğumuz tarzda haritalar hem de Overwatch tarzında, karakterlerin kendilerine has yetenekleri olduğunu görmüştük. Yine de hala çok detaylı bilgilere sahip değildik.

FPS Türünün Bilinen İsimleri Oyunu Sevdi
Halihazırda profesyonel CSGO oyuncuları ve başka FPS türlerinde yetkin, oyunu deneme fırsatı olan insanların çoğunun geri dönüşleri beklenenden daha olumlu seviyede ve oyunu oynadıkları kadarı ile çıktığında çok büyük bir patlama yapacağını söylüyorlar.

Espor yazarı Bob “Slasher” Breslau‘nun görüşleri şu şekilde:

Eğer Riot her şeyi doğru yaparsa, Project Ares 2021’de dünyadaki en iyi FPS/shooter oyun olacaktır ve CSGO, Fortnite, Overwatch, CoD, Apex, Rainbow 6, Crossfire gibi tüm diğer shooter oyunlarını sollayacaktır.”

Eski profesyonel CSGO oyuncusu, şu an ise en popüler CSGO sunucularından biri olan Henry “HenryG” Greer‘ın ise Riot Games Avrupa’da yaptığı oynanış testleri sonrası yorumları şu şekilde:

“Merhaba! Riot Avrupa’da Project A’i deneme şansım oldu ve bugünden itibaren oyunla alakalı düşüncelerimi ve izlenimlerimi paylaşmama izin verdiler. Çok fazla detaya giremeyeceğim fakat takipte kalın, ileri ki tarihlerde oynanış ile alakalı detaylar sunacağım.”

“Size sürpriz bir haberim var Project A, CSGO’dan beri oynadığım en iyi oyun!”

Project A ile ilgili profesonel Overwatch oyuncusu Ivo Kolev de şu görseli paylaşarak bir Tweet attı:

“Project A’daki yeteneklerin nasıl çalıştığını öğrenmek harika! Görünüşe göre yetenekleri oyun içinde satın almanız gerekiyor ve bu size kabiliyet sağlıyor. Tek bir yeteneği önceden alıp hor kullanamıyorsunuz.”

Paylaşılan görselden elde ettiğimiz bilgiler ise şu şekilde:

  • Oyun, oynaması ücretsiz olacak,

  • Satın alınabilen kozmetik içeriğe sahip olacak,

  • Yetenekler ve silahlar oyun içindeki raundlarda oyunda kazandığınız para ile satın alınabilir olacak,

  • Başlangıç için sadece PC’ye çıkacak.