Son yılların en güzel yeniliklerinden biri kendi kendine temizlik yapan robot süpürgeler... Farklı özellikleriyle günden güne gelişen fonksiyonlarıyla her ortamı tertemiz yapan bu robot süpürgeler marifetleriyle dilden dile yayılıyor ve neredeyse her evin temel ihtiyacı olarak alışveriş listelerinde kendine yer buluyor.

Sadece süpüreninden hem süpüren hem silenine, çift durulama yapanından toz sensörleriyle minnacık bir tozu bile yakalamayı başaranına kadar pek çok fonksiyonla yaşam alanlarını temizleyen robot süpürgeler boylarından beklenmeyecek bir performans sergiliyor.

Ancak bu kadar popüler olan robot süpürgelerden en yüksek verimi alabilmek için satın alırken göz önünde bulundurmanız gereken birkaç ayrıntı olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Eğer henüz bir karar vermediyseniz alışveriş öncesi yazımızı okuyarak, önemli ayrıntıları not almanın çok işinize yarayacağına eminiz.

Aşağıdaki özelliklere sahip en iyi robot süpürgeler için robot süpürge tavsiye yazısını inceleyebilirsiniz.

Robot süpürge seçerken dikkat edilmesi gerekenler

- İlk dikkat etmeniz gereken ayrıntı robot süpürgeyi kullanacağınız alanın zeminine uygun seçmek. Sert zeminler veya halı kaplı zeminler için farklı özelliklere sahip robot süpürgeler bulunuyor. Parke, seramik, mermer, ahşap gibi sert zeminlerde performansı yüksek olan modelin halıda çalışması mümkün olmayabiliyor. Eğer hem sert zemin hem de halı için kullanmayı planlıyorsanız bu durumda iki zemin için de uygun olan modelleri değerlendirebilirsiniz. Halı zeminler için kullanacağınız modelin, mevcut halılarınızın yüksekliğini aşabilme potansiyelini de gözden geçirmeyi unutmayın…

- Evdeki eşyaların altına girip her köşeyi temizleyebilmesi için robot süpürge yüksekliğinin eşyalarınızla uyumlu olması gerekiyor. Model seçerken en çok dikkat etmeniz gereken detaylardan biri de bu nedenle robot süpürgenin yüksekliği. Yatak altlarını ve zor çekilen ağır mobilyaların altını temizlemesini istiyorsanız bu yüksekliği kontrol etmeyi unutmamanızı öneriyoruz. Aksi takdirde mobilyalarınız üzerinde değişiklik düşünmek durumunda kalabilirsiniz.

- Çok katlı bir evde çalıştıracağınız robot süpürgenin merdiven sensörlü olması, merdivenlerden yuvarlanmadan çalışmasına imkan sağlar. Sensör sayısı fazla olan modeller, eşyalarınızla da daha az temas edeceği için eşyalarınız konusunda endişelenmeniz gerekmez. Ayrıca haritalama özelliği de geniş ve katlı mekanlar için işinizi çok kolaylaştırabilir.

- Hem silen hem süpüren modeller fiyat açısından biraz daha yüksek olsa da sonuç bu farkı verdiğime değdi dedirtecek cinsten açıkçası. Bu yüzden bütçeniz uygunsa ikisi bir arada olan modeller üzerinde düşünmenizi öneriyoruz.

- Robot süpürgenizi evden uzaktayken de komuta edebilmek için Wi-Fi bağlanabilen ve uzaktan erişimle kontrol edilebilen modelleri değerlendirmelisiniz. Sıradan uzaktan kumandalı modeller ile ancak evin içindeyken modeli yönlendirebilirsiniz. Bunun dışındaki müdahaleler için uygulamaların bağlantısını kurmak üzere modelin Wi-Fi özelliğinin olması gerekiyor.

Galaksiler ötesi seyahat