Tokyo Üniversitesi'nde proje profesörü olan Shoji Takeuchi, robot yapımında yaygın olarak kullanılan suni deri yerine canlı cilt kullanımının gerçekleştirildiğini ifade etti. Takeuchi, "Canlı cilt, robotlara canlı yaratıkların görünümünü ve dokunuşunu vermek için nihai çözüm." dedi.

CNN International'ın haberine göre; Takeuchi, insan derisinin yapı taşlarını kullanarak yeni bir insan derisi üretildiğini söyledi.

Robotik parmak ilk önce lifli bir protein olan kolajen ve insan derisini oluşturan iki ana bileşen olan insan dermal fibroblastlarından oluşan bir çözeltiye daldırıldı.

Solüsyon parmağın çevresine uyum sağladıktan sonra Takeuchi, dışarıya insan epidermal keratinositleri uyguladı.

Takeuchi, denemelerde parmak farklı hareketler yaparken elastik insan derisinin serbestçe hareket ettiğini söyledi.

Yaraya neden olan parmağın bir kısmına kolajen bandaj konuldu ve robot yarayı onardıktan sonra rahatça hareket etmeye devam etti.

Çalışmaya göre, insansılar tıp, hemşirelik bakımı ve hizmet endüstrileri gibi ortamlarda insanlarla etkileşimi içeren görevleri yerine getiren robotlardır.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde görevli Pulkit Agrawal, insanların yaygın olarak bulunduğu yerlerde insan benzeri robotlara sahip olmanın önemli olduğunu söyledi.

Agrawal ayrıca, keşfin önemli olduğunu, ancak insan benzeri derinin geliştirilmesinin hala uzun bir yolu olduğunu söyledi.

Kimse anlamıyor: Yapay zeka kendi dilini oluşturdu!