Microsoft tarafından yayınlanan 24 Ekim tarihli blog yazısında Nobelium’un son saldırıda bulut hizmetlerinin bayilerini ve diğer teknoloji hizmeti sağlayıcılarını hedef aldığı kaydedildi. Microsoft’a göre bu saldırılar yaz aylarında yapılan daha geniş kapsamlı bir saldırı dalgasının parçası. Microsoft bu saldırılarla ilgili 1 Temmuz ve 10 Ekim tarihleri arasında 609 müşterisini bilgilendirdiğini kaydetti.

Microsoft yetkilileri, New York Times gazetesine yaptıkları açıklamada bu son saldırı girişimlerinin yalnızca küçük bir kısmının başarılı olduğunu belirtti.

Reuters ajansı, haberi doğrulamak için konuyla ilgili Amerikalı siber güvenlik yetkililerine henüz ulaşamadı.

Amerikalı yetkililer yeni saldırı dalgası haberine ilk kez yer veren New York Times gazetesine yaptıkları açıklamada operasyonun sürdüğünü belirttiler ve bu seferki saldırının daha az karmaşık olduğunu, bulut bilişim hizmeti sağlayıcılarının temel siber güvenlik önlemlerini uygulamaları halinde önlenebilir olduğunu kaydettiler.

Microsoft, bu son saldırının Rusya'nın teknoloji tedarik zincirindeki çeşitli noktalara uzun vadeli, sistematik erişim elde etmeye; şimdi veya gelecekte Rus hükümetini ilgilendiren hedefleri izlemek için bir mekanizma kurmaya çalıştığının bir başka göstergesi olduğu değerlendirmesini yaptı.

WhatsApp'tan durum güncellemelerine yeni özellik

 

Microsoft, 23 bin siber saldırı konusunda 600 şirketi bilgilendirdi

 

Twitter'dan 'olumsuz oy' sistemi güncellemesi