Kırım'ın ilhakı sonrası, 2014'ten beri Batı'nın yaptırım baskılarına rağmen gıda ürünlerinden sanayiye kadar her alanda yerli üretimle büyük mesafe kaydeden Rusya, "mega teknolojik projeler" ile de, "sadece hammaddeye bağlı" eleştirilerini haksız çıkarmaya başladı. 

Komsomolskaya Pravda gazetesi, Rusya’nın son yıllarda adından söz ettiren önemli projelerinden bazılarına dikkat çekti:

“Arktika” buzkıran gemisi

Sovyetler Birliği, dünyada Kuzey Kutbu’na giden ilk buzkıran gemisi “Arktika”yı üretmişti. Bugün ise St.Petersburg’daki Baltık Fabrikası, dünyanın en büyük buzkıran gemisi olan yeni nesil “Arktika”nın yapımı üzerinde çalışıyor.

Kuzey Buz Denizi’nde ve Sibirya nehirlerinde yol alması planlanan geminin boyunun 175 metre, eninin 34 metre olması ve yapımının 2020 yılında tamamlanması bekleniyor.  

“Pyotr Velikiy” yolcu gemisi

Dört katlı, 141 metre boyunda, 17 metre eninde ve 310 yolcu kapasiteli geminin tamamlanması, tedarikçilerle ilgili yaşanan sorunlar nedeniyle ertelendi. Rusya, 60 yıl sonra ilk defa bu boyutta bir gemi inşa ediyor. Geminin önümüzdeki yaz ilk seferini yapması bekleniyor.

Aurus

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in geçen sene ilk defa kullandığı Aurus Senat limuzinlerin, limuzin ve sedan olarak seri üretimine geçilmesi planlanıyor.

Lüks kategorisindeki otomobilin en önemli özelliği, tüm parçalarının yerli üretim olması. Aurus marka otomobillerin ilk showroom’unun önümüzdeki ay Moskova’da açılması bekleniyor.

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, otomobilin fiyatının yaklaşık 18 milyon ruble (285 bin dolar) olmasının planlandığını açıklamıştı. 

MC-21 

Rusya’nın orta menzilli yeni yolcu uçağı MC 21’in 2020’de seri üretimine başlanması bekleniyor. Uçak için şimdiden 175 sipariş verildiği, yalnızca Rus şirketi Aeroflot’un 85 uçak satın alacağı açıklandı. Uçağın, kısa ve orta menzilli pazarda tekel konumda olan Boeing ve Airbus ile rekabet edip edemeyeceği ise merak konusu.