Samsung ilk defa müşteri memnuniyetinde Apple‘ı geride bırakarak zirveye yerleşti.

Veriler, Michigan Üniversitesi tarafından yürütülen Amerikan Tüketici Memnuniyeti Endeksi‘nden geldi. İncelenen rakamların ayrıntılarında hangi telefon üreticilerinin müşterilerine ne derece önem verdiği açığa çıkarken; aynı zamanda geçen yıldan bu yana memnuniyet kalitesinin biraz düştüğü göze çarptı.

APPLE YÜZDE 2 MEMNUNİYET KAYBETTİ

Büyük telefon markaları arasında Samsung yüzde 81 memnuniyet oranıyla ilk sıraya yerleşti. Apple, Google ve Motorola gibi şirketler ise yüzde 80 ile listenin devamını oluşturdu.

Bu markalar içinde en dikkat çeken ise Apple oldu. Zira şirket geçen yıla oranla memnuniyete puanı düşen tek marka olarak kayıtlara geçti. Bir yılda yüzde 2’lik kayıp Apple’ı zirveden etti.

SAMSUNG TELEFONLARI MEMNUNİYET ANKETİNE DAMGA VURDU

Bireysel olarak telefonların incelendiği raporda ise kullanıcıların en çok Samsung cihazlarını tercih ettiği ortaya çıktı. İlk beşi dolduran şirket Galaxy Note 10 Plus, Galaxy S10 Plus ve Galaxy S20 Plus modelleriyle yüzde 84’lük bir memnuniyet puanı aldı. Galaxy S20 ve Galaxy A20 cihazlarıysa yüzde 83’le listeye girdi.

Rapora göre en iyi iPhone’lar ise sırasıyla iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone X ve iPhone XS Max oldu. Fakat araştırmada Samsung Galaxy Note 20, Galaxy S21 ve iPhone 12 gibi daha yeni piyasaya çıkmış cihazlara yer verilmedi.

Apple kullanıcı bilgilerini Çin hükümetiyle paylaşıyormuş

 

Twitter, Rusya'da yasaklanmayacak

 

WhatshApp'ta son 1 gün! Yeni dönem başlıyor... Peki kullanıcılar ne diyor?