Samsung’un yeni Galaxy S21 telefonları ülkenin yetkili telekomünikasyon kuruluşu ANATEL tarafından onaylandı. S21 SM-G991B/DS, S21 Plus SM-G996B/DS ve S21 Ultra da SM-G998B/DS model numaralarını taşıyor.

ANATEL’e sunulan belgeler, S21 serisiyle ilgili pek fazla detay barındırmıyor. Ancak Samsung’un telefonlarıyla ilgili önemli bir değişikliği görmek de mümkün oluyor. ANATEL’deki belgelere göre, Galaxy S21 serisi cihazların kutularından şarj adaptörü ve kulaklık çıkmayacak.

Samsung’un da telefon kutularından güç adaptörünü çıkarabileceğine dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Şirketin Apple ile dalga geçtikten çok kısa bir süre sonra bunu yapması biraz tuhaf karşılanabilir. Ancak Samsung 2017’de de Apple ile telefonlarından kulaklık jakını kaldırdığı için dalga geçmiş, ancak 2019’da da Galaxy Note 10’da kulaklık jakına yer vermemişti.

Brezilya Ulusal Tüketici Sekreterliği, Apple’dan ülkede satacağı iPhone’ların kutusuna güç adaptörü yerleştirmesini istemişti. Brezilya’nın Samsung’dan da benzer bir talepte bulunması sürpriz olmayacaktır.

Kamerası değişebilen akıllı telefonlar geliyor

 

Huawei işlemci üretimi için adım attı