Samsung, düzenlediği bir etkinlikte orta segment yeni telefonu Galaxy A42 5G'yi duyurdu. Şirketin en uygun fiyatlı 5G telefonu olması muhtemel model, Super AMOLED ekranı ve dörtlü kamera kurulumuyla dikkat çekiyor. Galaxy A42 5G, yıl sonuna doğru piyasaya sürülecek.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, düzenlediği bir etkinlikte yeni akıllı telefonu Galaxy A42 5G'yi duyurdu. Teknik özellikleriyle dikkat çeken telefon muhtemelen, şirketin bugüne kadar duyurduğu en uygun fiyatlı 5G telefonlardan bir tanesi olarak karşımıza çıkacak. Yıl sonunda piyasaya sürülecek ancak net bir çıkış tarihine sahip olmayan telefon, tüketicilerin ilgisini çekecek gibi görünüyor.

Samsung tarafından yapılan açıklamalara göre Galaxy A42 5G, 6,6 inç büyüklüğünde FHD+ çözünürlük sunması muhtemel bir Super AMOLED ekrana sahip. Ayrıca bu akıllı telefonun arkasında kare şekle sahip olan dörtlü bir kamera kurulumu yer alıyor. Şirket, ne yazık ki bu kamera kurulumunun detaylarını hayranlarıyla paylaşmadı. 

Telefonun ekranında küçük bir çentik bulunuyor. Bu çentikte yer alan ön kameranın detayları da şu an için açıklanmadı. Telefonun hemen arkasına gradyan kaplamayla karşılaşıyoruz. Telefon, çok büyük bir ihtimalle ekran içine yerleştirilmiş olan bir parmak izi okuyucu sensör ile birlikte gelecek.

Samsung, bu yılın başlarında Galaxy A41 isimli bir telefonla tüketicilerin karşısına çıkmıştı. Bu akıllı telefonda 48 MP ana kamerası olan üçlü kamera kurulumu ve 3,500 mAh kapasiteli bir batarya bulunuyordu. MediaTek Helio P65'ten güç alan bu akıllı telefon, kullanıcıların günlük ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabiliyordu. Şirket muhtemelen, Galaxy A42 5G'de bu özellikleri biraz daha geliştirecek. Ancak özellikle de işlemci konusunda MediaTek'in mi yoksa Qualcomm'un mu tercih edildiği şu an için belirsiz.