Samsung telefon sahipleri şimdiye kadar kayıp cihazlarını bulmak için şirketin Telefonumu Bul veya Google’ın Cihazımı Bul hizmetlerini kullanıyordu. Güney Koreli üretici, bu görevi üstlenecek yeni bir servis hazırladı. Samsung SmartThings Find uygulamasıyla hem Android 8 ve üstü sürümlerle çalışan telefon ve tabletleri hem de Samsung’un giyilebilir ürünlerini bulmak mümkün olacak.

Bu özelliğe Samsung’un SmartThings uygulaması üzerinden erişilebiliyor. Uygulama için hazırlanan güncelleme, pek çok bölgede dağıtıma çıkmış durumda.

SmartThings Find, oldukça işlevsel ve havalı özellikler barındırıyor. Bu özelliklerden birisi, artırılmış gerçeklik tabanlı Search Nearby (Yakınlarda Ara). Search Nearby ile kullanıcılar gerçek zamanlı şekilde kayıp cihazlarına yönlendirilecek. Ultra Geniş Bant (UWB) ve Bluetooth LE teknolojilerinin yardımıyla kayıp Galaxy cihazlarının yeri tespit ediliyor. UWB kullanımının şu an için sadece Galaxy Note 20 serisine ve Galaxy Z Fold 2’ye özgü olduğunu belirtmek gerekiyor.

Samsung SmartThings Find ile kullanıcılar diğer Galaxy cihaz sahiplerine de kayıp cihazlarını bulmaları için izin verebilecek. Eğer bir cihaz 30 dakikadan uzun süre boyunca çevrimdışı kalırsa diğer Galaxy cihazları tarafından da algılanabilecek bir Bluetooth LE sinyali gönderebilecek.