Merkezi Güney Kore'deki Samsung Electronics, yarı iletkenler, biyofarmasötik, yapay zeka ve yeni nesil teknolojilerdeki büyümeyi hızlandırmak için gelecek 5 yılda 450 trilyon won (356 milyar dolar) yatırım yapacağını duyurdu.

Biyoteknoloji ulusal güvenlik endüstrisine dönüştü

Güney Kore'nin en büyük holdingi Samsung'dan yapılan açıklamada, 2026'ya kadar olan yatırımların, şirketin çip sektörü gibi stratejik alanlarda uzun vadeli büyüme sağlamasına yardımcı olacağı ifade edildi. Açıklamada, biyoteknolojinin pandemiden sonra bir ulusal güvenlik endüstrisine dönüştüğü, bu sektörün az sayıda gelişmiş ülke ve büyük ilaç şirketleri tarafından yönetildiği söylendi.

Güney Kore'nin ekonomik güvenliği için hayati

Yerel çip ve biyoteknoloji tedarik zincirlerinin güvenliğinin stratejik öneme sahip olduğu, bunların Güney Kore'nin ekonomik güvenliği için önemli olacağı belirtilen açıklamada, "Ekonomik güvenlik açısından Kore'de bir yarı iletken/biyotedarik zincirine sahip olmak, GSYH rakamlarının ötesinde stratejik bir öneme sahiptir" ifadeleri kullanıldı.

Yatırımların yüzde 80'i Güney Kore'de

Samsung Electronics, açıklanan yatırımların yüzde 80'inin Güney Kore'de yapılacağını bildirdi. 1 milyondan fazla istihdam oluşturması beklenen 356 milyar dolarlık yatırımın, Samsung'un 2021'e kadar olan 5 yılda yaptığı 330 trilyon wonluk yatırımdan fazla olması dikkati çekti.

Samsung Galaxy sahipleri kendi cihazlarını tamir edebilecek

Samsung Rusya'ya sevkiyatı durdurdu

Samsung'dan 920 milyon dolarlık yatırım

Samsung yeni çip fabrikasını kuracağı yeri belirledi

Rusya'da Samsung'a satış yasağı

Samsung Başkanı madde kullanımı suçlamalarını kabul etti