Bugün yaşanılan gelişme ile birlikte müzik keşif uygulamasına, Instagram hikayeler desteği eklendi.

Apple 2017 yılında, ayda 100 milyondan fazla aktif kullanıcısı olduğu söylenen başarılı müzik keşfetme uygulamasını 1.5 milyar TLkarşılığında satın almıştı. Bu satın alımın ardından uygulamaya yeni özellikler sunmak için çalışmalar yürüten teknoloji devi, bugün yeni bir güncelleme ile karşımıza çıkıyor.

Apple’ın sahip olduğu uygulama için geçtiğimiz saatlerde yayınlanan 12.3 güncellemesi ile birlikte, kullanıcılar artık keşfettikleri şarkıları Instagram hikayeler üzerinden paylaşabilecekler.

Bu özelliğin kullanımı ise oldukça basit. Müzik keşif uygulamasını en son sürüme güncelledikten sonra, herhangi bir beğendiğiniz parçayı, paylaş butonu ileInstagram hikayelerr üzerinden rahatlıkla paylaşabileceksiniz.

Ayrıca hikayenizde paylaştığınız şarkı hakkında, Instagram’daki arkadaşlarınızda hikayenizde paylaştığınız gönderiye tıklayarak Shazam uygulamasından daha detaylı bilgilere de ulaşabilecek.

Ne yazık ki söz konusu bu desteğinin Android kullanıcılarına sunulup sunulmayacağı hakkında bir bilgi paylaşılmadı. Ancak şirkete yakın kaynaklardan gelen raporlara göre, yakın zaman içerisinde bu özelliğin Android kullanıcılarına da sunulması ön görülüyor.(Shiftdelete)