FIFA’nın resmi partneri olan Sony Corporation, tüm Sony Group şirketlerinin kuvvetli yönlerinden yararlanan stratejik girişimlerine ve FIFA ile işbirliğine ivme kazandıracağını duyurdu. 12 Haziran 2014 tarihinde başlayacak olan 2014 FIFA World Cup BrazilTM’deki ilk santra vuruşu için yapılan geri sayımda artık sona doğru yaklaşılırken, “4K” ve “ağ hizmetleri” gibi alanlarına odaklanan Sony, bu kategorilerdeki kilit girişimleri genel hatları ile açıkladı.
 
4K
 
Sony, tanınmış, ileri düzey teknolojik yeteneklerini ve yüksek katma değerli ürünlerini, çekimden prodüksiyona ve izleme deneyimine kadar tüm 4K sürecini içine alan çözümler sağlamaktaki güçlü yönlerini gözler önüne sereceği bu turnuvaya da taşıyor. Sony, FIFA ile işbirliği içinde kullanıcıların 4K’yı deneyimlemesi için sunduğu fırsat yelpazesini genişletmeyi de hedefliyor. (Daha fazla bilgi için, lütfen 3 Nisan 2014 tarihli açıklamaya bakınız.)


 
Çekim ve ortak prodüksiyon
 
FIFA, turnuvadan en iyi aksiyonların özetleri ile dolu olan Resmi FIFA 4K Filmi’nin prodüksiyonunu da gerçekleştirecek. FIFA, 16’lı final ve çeyrek finalden birer
maçın ve final karşılaşmasının çekimlerini Sony’nin profesyonel 4K kayıt ekipmanları ile yapacak. FIFA’ya kapsamlı teknik destek sunacak olan Sony, turnuvada kullanılmak üzere özel bir 4K canlı prodüksiyon sistemi de geliştirdi.
 
İzleme deneyimi
 
Resmi Film’in tamamlanmasından önce, Sony, müşterilerine Resmi Film’in seçilmiş maçlardan en iyi aksiyonu sunan ve tümü de 4K/60P çözünürlüğe sahip tanıtım filmlerini Sony 4K uyumlu BRAVIA™ LCD TV’lerde izleme ayrıcalığını sunacak. Brezilya’daki stadyumlara ve Resmi FIFA Fan Fest etkinliklerine gelenler, Sony’nin bu mekanlarda kuracağı on ticari teşhir standının tamamında Resmi Film’in tanıtım filmlerinin keyfini sürerken, dünyanın dört bir yanındaki müşteriler de, 20.000’e yakın Sony teşhir salonu ve perakende satış noktasında bu 4K deneyimi yaşayabilecek.
 
Sony, 4K’nın yanı sıra FIFA’ya aralarında 300’e yakın kameranın da bulunduğu geniş bir HD prodüksiyon ve yayın ekipmanları yelpazesi de sunuyor. Bunlar, turnuvanın her maçının HD formatında küresel dağıtımı için çekilmesi için kullanılacak.
 
Ağ hizmetleri (dijital ve sosyal)
 
Maçları stadyumda veya televizyon ve diğer medya ağları üzerinde izlemek gibi, futbolun tadını çıkarmanın geleneksel yollarına ek olarak, Sony, insanların çeşitli ağ hizmetleri yoluyla turnuvanın heyecanına ortak olabileceği yeni bir interaktif dünya kupası deneyimi sunacak.
 
“One Stadium” (“Tek Stadyum”) Portalı web sitesi
 
Sony, “SuperSong” yarışmasına erişim gibi bir dizi proje ve içerik sunan bir küresel futbol iletişim merkezi olarak hizmet verecek bir portal olan “One Stadium”u (http://football.sony.net) hayata geçirdi. Çevrimiçi topluluğun sunduğu olasılıkları en üst düzeye çıkaran Sony, sınırlar olmaksızın tüm insanları, çeşitli projeler üzerinden tutkularını ve ilhamlarını paylaşmak için bir araya getirmeyi amaçlıyor:
 
“One Stadium Live” sosyal ağ sitesi: Twitter vs. üzerinden en son ve en popüler futbol başlıklarını ayıklayıp sunuyor.
 
“Taraftar Elçi” raporları: 11 ülkeyi temsil eden taraftarlar, alanda gerçekleşenkeri aktarmak üzere Brezilya’ya yerleştirilecekler.
 
“UNITED” fotoğraf yarışması: Dünyanın en büyük fotoğraf yarışması olan “Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri”nin yan ürünü olan “futbol” temalı bu fotoğraf yarışması, turnuvadan bir gün önce başlayacak.
 
Diğer projeler arasında, Resmi Albüm’de yer alan sanatçılar ile gerçekleştirilen söyleşiler ve Sony’nin sosyal haber okuma uygulaması “Socialife News” ile gerçekleştirilen işbirlikleri de bulunuyor.
 
“FIFA Interactive World Cup” ile işbirliği
 
Sony, resmi FIFA partneri olarak, FIFA tarafından düzenlenen FIFA Interactive World Cup (FIWC) üzerinden futbolun tadını çıkarmanın yeni yollarını da sunuyor. Sony Computer Entertainment ve Electronics Arts, dünyanın en büyük çevrimiçi oyun turnuvası olan FIWC’nin sunum ortakları. FIWC, resmi oyun konsolu olarak PlayStation®’ı kullanırken PlayStation® üzerinde PSN ağ hizmeti kullanılarak çevrimiçinde elemeli maçlar yapılacak. Bu turnuva, dünyanın her yerinden futbol taraftarlarına FIFA World Cup turnuvasında mücadele etme şansını veren FIFA’nın etkinlik portföyünde, türünün tek örneği olma özelliğini taşıyor. Bu yılki turnuvaya dünyanın dört bir yanından katılan 2,5 milyonu aşkın PlayStation® kullanıcısı dünya şampiyonu olmak için mücadele verdi. Geçen yılın Ekim ayından bu yana devam eden FIWC 2014’ün Büyük Finali, gerçek World Cup turnuvası sırasında Rio de Janeiro’da düzenlenecek.
 
Diğer aktiviteler
 
Sony aynı zamanda 12-17 yaş arası çocukları oyun öncesi törenlerde FIFA bayrağını taşıyarak stadyuma girmeye davet ettiği “Bayrak Taşıyıcı” programının yanı sıra fotoğrafçılara yönelik, maç öncesi sahada ısınan oyuncuların fotoğrafını çekebilecekleri bir fotoğraf çekim alanına erişim sağlayan “Taraftar Fotoğrafçı” programını da destekliyor. Bu programlar, futbol taraftarlarına ve Sony müşterilerine kahramanları ile aynı sahada yer almak gibi unutulmaz bir deneyim sunmak için Sony Group şirketlerinin diğer satış geliştirme programları ile bağlantılı olarak gerçekleştiriliyor.
 
Sony, 4K gibi önde gelen teknolojilerinin ile elektronikten oyunlara kadar tüm ürün yelpazesinin güçlü yönlerini kullanarak yeni değerler sunmaya devam etmek üzere 2014 FIFA World CupTM’ta, futbolun gücü ve yarattığı duygulardan faydalanmayı hedefliyor.