Sony, Dünya Kupası sponsorluğunu sürdürmeme kararı aldı. Bu kararın, daha çok şirketin finansal tasarruflarından kaynaklandığı belirtiliyor.
 
Henüz kesin açıklamayı yapmayan Sony, bu ay başında sponsorluk desteğini sona erdireceğini açıklayan havayolu şirketi Emirates’in ardından FIFA’ya ikinci darbeyi indirmiş oldu. Bazı kaynaklar, gelecek iki Dünya Kupası’nın düzenleneceği ülkelerin belirlenmesi sürecinde yaşanan yolsuzluk iddialarının, bu sponsorluk iptallerinde rol oynadığını savunurken, FIFA, rüşvet iddialarıyla ilgili soruşturmayı halen sürdürüyor. 2018 ve 2022 Dünya Kupası için Rusya ile Katar öne çıkmıştı.
 
8 yıllık sponsordu
8 yıldır FIFA’nın sponsorları arasında yer alan Sony’nin anlaşması bu yıl sona eriyor. Bu anlaşmanın değerinin yaklaşık 280 milyon dolar olduğu belirtiliyor. Sony, FIFA’nın 6 önemli sponsorundan biriydi.
Japon şirket, TV ve mobil telefon birimlerini yeniden yapılandıracağını, elektronik cihaz birimini de büyüteceğini açıkladı. Sony, bu sadeleştirme aşamasından sonra özellikle mobil telefon konusuna daha fazla ağırlık vereceğini söylerken, Samsung’un ardından dünyanın üçüncü büyük cihaz üreticisi olmayı hedeflediğini de bildirdi.