ABD Meclis Enerji ve Ticaret Komitesi, Google, Twitter ve Facebook'ta var olan dezenformasyon konusunda bu platformları yakın takibe aldı. Platformların kurucuları ve CEO'ları olan Zuckerberg, Dorsey ve Pichai, Kongre tarafından Perşembe günü görüşmeye çağrıldı.

​Kongre'de yapılacak olan görüşmede üç isimden, dezenformasyonu önlemek konusunda sorumlu oldukları platformlarda ne gibi önlemler aldıklarına dair rapor istenecek.

Enerji ve Ticaret Komitesi Başkanı Frank Pallone Jr., İletişim ve Teknoloji Alt Komitesi Başkanı Mike Doyle ve Tüketicinin Korunması ve Ticaret Alt Komitesi Başkanı Jan Schakowsky görüşmeye dair bir duyuru paylaştı.

'Sosyal medya platformlarındaki öz denetim başarısız bulunmuştur'

Kovid-19 salgını ve son başkanlık seçimleri gibi krizlerde yayılan yanlış bilgilerin, halk sağlığı ile güvenliği açısından kötü sonuçların ortaya çıkmasına neden olduğuna vurgu yapılan duyuruda, bu krizlerde platformlardaki dezenformasyonun hızlı bir şekilde yayıldığına dikkat çekildi.
Komite başkanları tarafından paylaşılan duyuruda, "İletişim sektöründe yanlış bilgilerin yayılmasına olanak sağlayan çeşitli durumları değiştirme çalışmalarına başlanmalı. Bu noktada sosyal medya platformlarındaki öz denetim başarısız bulunmuştur" ifadeleri yer aldı.

Perşembe günü Kongre'de gerçekleştirilecek olan görüşme, ABD Meclis Enerji ve Ticaret Komitesi web sitesinde ve CNET'in YouTube kanalında canlı yayınlanacak.

Jack Dorsey’in ilk Tweet’i 2.9 milyon dolara satıldı

 

'Dijital Mars evi' 500 bin dolara satışa çıktı

 

Google'a 5 milyar dolarlık tazminat davası