Milyarder dahi girişimci Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX'in NASA astronotlarını Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) cumartesi günü başarıyla ulaştırdığı Crew-2 görevinden ilginç detaylar geldi.

23 Nisan günü gerçekleşen tarihi fırlatmanın hemen ardından mürettebat için kırmızı alarm verildiği ortaya çıktı. İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, kalkıştan hemen sonra yetkililer tarafından UFO (Unidentified flying object - tanımlanamayan uçan nesne) saptandı.

Söz konusu nesnenin astronotları ISS'ye taşıyan Crew Dragon kapsülüne beklenmedik bir şekilde yaklaşması, SpaceX yetkililerini alarma geçirdi. Olası bir çarpışma ihtimaline karşı standart prosedür uygulandı. Astronotlara, "Derhal uzay kıyafetlerini giyin ve kendinizi koltuklara bağlayın" komutu verildi.

Türkiye saatiyle 20.44’te gerçekleşen karşılaşmanın astronotlara ve uzay aracına zarar vermediği, söz konusu objenin korkulandan daha uzak bir mesafeden geçtiği bilgisi paylaşıldı. SpaceX Falcon 9 roketiyle fırlatılan Crew Dragon uzay aracı ile ISS'ye giden 4 astronot burada altı aylık bir bilim görevi yürütecek.

Elon Musk'tan Mars açıklaması: Gidenler muhtemelen ölecek

Mars'ta havadan çekilen ilk renkli fotoğraflar