İptaller, Spotify podcast ekibinin yüzde 5’inden azının işten çıkarılmasını da içerecek ve bazı çalışanlar diğer podcast’lere taşınacak. Şirket, çalışan değişiklikleri hakkında yorum yapmadığını söyledi.

Kaynak, bu değişikliğin Spotify’ın hem Gimlet hem de Parcast için yeni genel müdürler atadığını da gördüğünü söyledi. Spotify Studios ve The Ringer’a dokunmayacak.

Bu, şirketin aynı anda birden fazla podcast’i kaldırdığı ilk sefer. Bildirilen içeriden bilgi sahibi hareketin arkasındaki kesin nedeni bilmiyor olsa da, hizmetin Batman Unbured gibi mevcut hitlerden gelecek projelere konsantre olmasına yardımcı olmak için düşük performans gösteren şovları bıraktığı düşünülüyor.

Spotify’ın 500’den fazla orijinal ve özel podcast’i var ve bunların hepsinin güçlü izleyicilere sahip değil. Strateji, yalnızca şirketin odağını iyileştirmesine yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda birçok teknoloji şirketinin yeni işe alımları yavaşlattığı veya personellerini toplu olarak işten çıkardığı bir zamanda maliyetleri düşürebilir. Son dönemlerde podcastler ile başı belaya giren şirket bu nedenle bazı durumları değiştirme kararı almış gibi. Bu kapsamda daha fazla iptal haberi de gelmeye devam edebilir.

Ünlü robot 'yapay zeka' sorularını yanıtlayacak

 

Apple çalışanları greve gidiyor

 

Yurt dışından gelen telefonlar için ne yapmalı?