Eski ABD Başkanı Barack Obama’nın da ortak sunucu olarak katıldığı ve 90 dakika süren etkinlikte söz alan Ek, firmanın yeni üst düzey abonelik sistemi olan Hi-Fi hakkında görüş bildirirken podcast yayıncılarına da değindi. CEO, podcast yayıncılarının dinleyicilerle etkileşime girmesi ve abonelikler yoluyla para kazanmaları için girişimlerde bulunduklarından ve podcast yayınlamanın gerçek bir gelir kaynağı haline getirmeyi amaçladıklarından bahsetti.

Konuşmada yaklaşık 7 bin 500 müzisyenin kendi platformları üzerinden yılda 100 bin dolar gibi bir para kazandığını duyuran Ek, aynı hedefleri paylaştıklarını söyleyerek 93 ülkede mevcut olan hizmetin şimdi de müzisyenlere yaptığı katkıyı podcaste taşımak için adımlar attıklarını belirtti.

Spotify bu sayede hem kendi şovlarını desteklemek hem de üçüncü taraf programlara ev sahipliği yapmayı düşünüyor. Uzun bir yolculuk gibi görünen fikirde içerik oluşturucuların kar elde etmesini sağlamak için üç farklı model sunulacak. Bu iş modelinin biri tipik abonelik modelini, diğeri podcast reklam pazarı modelini, sonuncusu da müzisyenlerin ve podcastçilerin ürün satması, tur biletleri ve hatta kendi içeriklerinde abonelik satmaları gibi özellikleri barındıracak.

Cep telefonu fiyatları arttı, klon satışları patladı

 

Apple bilgisayarları hedef alan yazılım

 

Twitter, 'Rusya bağlantılı' olduğu gerekçesiyle 100 hesabı kapattı