Şubat ayında Elon Musk, SpaceX’in uzaya daha fazla roket göndereceğini, kapsama alanını genişletileceğini ve internet hızının da arttırılacağını dile getirmişti. Yeni bilgiler, Elon Musk’un sözünde durduğunu gösteriyor.

Starlink internet hızı 3 ayda ikiye katlandı

ABD merkezli yayın yapan Wccftech’in haberine göre göre, Starlink internet hizmetinin hızı, 200Mbps’ye ulaşarak yeni bir rekor kırdı. Bu sonuç, henüz deneme aşamasında olmasına rağmen Starlink’in performansıyla ilgili dikkat çekici bir veri olarak kayda geçti.

Şubat ayında Starlink hızı 100 Mbit / s idi. Şubat ayı sonunda ise bu rakam 130 Mbit’e ulaştı. Şimdi ise Elon Musk’ın vaatlerinden sonra internetin hızı 200 Mbit’e dayanarak yeni bir rekor kırdı. Ayrıca bu sonuçlar ile şirket, rakipleri HughesNet ve ViaSAT’ı da geride bıraktı.

Starlink ilerleyen günlerde tüm dünyaya yayılacak

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, 2015’in Ocak ayında Starlink uydu İnternet hizmeti projesini duyurmuştu. Özellikle kırsal ve uzak bölgelerde yaşayanlar için düşünülen internet projesi, şimdi farklı bir boyuta ulaştı ve daha fazla alanı kapsamaya başladı.

Raporlara göre SpaceX, bugüne kadar 1300’den fazla Starlink uydusu fırlattı. Bu uydular, ABD, Kanada, Birleşik Krallık gibi bazı bölgelere de geniş bant hizmeti sağladı.

Mustak, önümüzdeki günlerde Starlink’in daha fazla kapsama alanına sahip olarak tüm dünyaya yayılacağını ifade etti. Ancak fiyat tarafında rakamların biraz yüksek olduğunu belirtelim. ABD’deki kullanıcılar şu anda bu hizmete 99 dolarlık bir ödeme yapıyor. Türk lirası bazında hesapladığımızda bu rakamlar 800 TL’ye denk geliyor. Bu da ülkemizde pek çok kişinin Starlink’i kolay kolay alamayacağını gösteriyor.

Twitter ile Rusya arasındaki krizde yeni gelişme!

 

Apple'ın yeni reklam yüzü Trabzon'dan

 

Zuckerberg'in telefonu ifşa oldu!