Ortaya çıkan son yeniliğe göre oyuncular, Steam üzerinden birbiriyle oyun oynayabilecek. Steam çevrim içi oyun dünyasında bir adım daha atıyor.

Steam yeni güncelleme ile bir çok oyuncuya yeni deneyimler vaat ediyor. Şirket şu sıralar, “Birlikte Oynat” özelliğini başlatmaya hazırlanıyor. Böylece, bir cihaz üzerinden 2 oyuncuya deneyim sunulacak. Valve, Steamworks web sitesi aracılığıyla geliştiricilere yeni özelliği duyurdu.

Bu yeni özellik 21 Ekim‘de beta sürümüyle karşımıza çıkacak.

Steam çevrim içi oyun özelliğinin en güzel yanı tabii arkadaşınız yanınızda değilken bile onunla oyun oynayabiliyor olmak. Cihazınız o arkadaşınız için bir yayın aracına dönüşüyor. Böylece arkadaşınızla birlikte aynı cihaz üzerinden oyun oynayabiliyorsunuz. Üstelik ekran da ikiye bölünüyor.

Bu yeni özellik, tüm yerel çok oyunculu, yerel co-op ve bölünmüş ekranlı oyunlarda çalışacak. Hatta oyunlar bölünmüş ekranı desteklemese de yeni gelen özellik sayesinde oyun, bu moda uygun hale getirilebilecek.

Yeni özelliğin varlığını doğrulayan Valve çalışanı Alden Kroll tweet’inde yeni özelliğin nasıl çalıştığını şu şekilde açıkladı:

“Remote Play Together (Birlikte Uzaktan Oynama), bir ana makinenin ekranını ikinci bir oyuncuya aktararak çalışıyor. Daha sonra ikinci oyuncunun girdisini yakalıyor ve ana makinede çalışan oyuna geri gönderiyor.”

Böyle bir özellik için piyasada gerçekleştirilen ilk girişim tabii ki bu değil. Daha önce Nvidia GameStream co-op adında başka bir oyun akış hizmeti sunmuştu. Ayrıca Sony de PS4’te Share Play özelliğini de benzer işlevler için piyasaya sunmuştu.

En çok parmak basılan nokta ise ana makineden veri çekmek olarak belirtiliyor. Ana makinede bulunan internet bağlantısı iyi ise ikinci oyuncunun oyun deneyimi de iyi oluyor. Ana makine hem indirme hem de gönderme hızı bakımından iyi bir internete ihtiyaç duyacak gibi.