ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla yeni oyun konsolu Xbox Series X'in fiyatını ve çıkış tarihini açıkladı. Oyuncular, Microsoft'un açıkladığı fiyat karşısında sevinçlerini sürdürürken şimdi ilginç bir gelişme daha yaşandı. Microsoft'un üçüncü bir Xbox daha tanıtabileceği konuşulmaya başladı.

Sıkı bir Xbox habercisi olan Twitter kullanıcısı Idle Sloth, yaptığı bir paylaşımla yeni Xbox'ların iki değil, üç model olarak geleceğini söyledi. Bu üçüncü konsolun "Xbox Series V" olarak isimlendirileceğini ifade eden Sloth, bu konsolu performans açısından Xbox Series X ve Xbox Series S arasına yerleştiriliyor. Ayrıca bu üçüncü Xbox, herhangi bir disk girişine sahip olmayacak. Yani konsol, tamamen dijital olarak karşımıza çıkacak.

İşte Xbox Series V'nin sızdırıldığı bir görsel

Aslına bakacak olursak Xbox Series V'ye inanmakta güçlük çekebilirsiniz. Çünkü neticede Xbox Series X'in disk girişinin olduğu bölümü keserek bu konsolu inceltmek, çok da profesyonel seviyede Photoshop bilgisine ihtiyaç duymayı gerektirmiyor. Ancak sizlere, muhtemelen unutulmuş olan bir kod adından bahsedeceğiz. Temmuz ayında "Edinburgh" kod adlı bir Xbox, Xbox One'ın işletim sistemi kodları içinde karşımıza çıkmıştı. Yani üçüncü bir konsolun varlığı, zaten bir süredir biliniyor.

İşte üçüncü Xbox'ın varlığını ortaya koyan o Twitter paylaşımı

Xbox Series V'nin varlığı, o kadar da şaşılmayacak bir durum değil. Çünkü hem Microsoft hem de Sony, tasarladıkları oyun konsollarında diski olan ve olmayan varyantlar tasarlıyor. Hatta Sony, PlayStation 5'in "Digital Edition" sürümünü çoktan duyurdu. Ancak Microsoft, şu ana dek böyle bir açıklama yapmadı. Muhtemelen önümüzdeki günler, eğer varsa böyle bir konsolun da varlığını gözler önüne serecektir.