Intel Corp. ve Mediatek Inc., diğer bir çok büyük isme katılarak, kablosuz iletişim endüstrisinin en büyük yıllık etkinliği olarak sayılan "Mobil Dünya Kongresi"ne korona virüs salgını endişeleriyle katılmama kararı aldı.

Ericsson AB, Sony Corp. ve LG Electronics Inc. gibi şirketler de 24 Şubatta Barcelona’da düzenlenmesi planlanan “Fira Gran Via”dan çekildi ve en popüler salonları bile boş bıraktı.

Intel etkinliğe katılmamalarınn nedeninin “son derece ihtiyatlı” davranmaları olduğunu açıkladı.

Giderek artan katılım iptalleri, telefon endüstrisinin takviminde önemli bir yere sahip olan ve daha önce Huawei Technologies Co.’dan Samsung Electronics Co.’ya farklı akıllı telefon ve ağ firmalarının da yer aldığı etkinlik hakkındaki şüpheleri artırdı.

Etkinliği düzenleyen GSMA ise etkinliğin iptallere aldırmaksızın devam edeceğini söyledi ve etkinliğe katılım için katılımcıların etkinlikten 2 hafta önceye kadar Çin topraklarında bulunmadıklarını kanıtlamalarının gerekli olduğunu ekledi.

Mobil Dünya Kongresi Barcelona için olduğu kadar, mobil operatörlere ve tüketicilere ulaşma fırsatı bulamayan küçük şirketler için de önemli bir yere sahip. Türkiye’den Güney Kore’ye birçok ulusal grup etkinliğe anlaşmalar yapmak ve yatırımcı çekmek için katılıyor.

Kongre 2020’nin beşinci nesil kablosuz iletişim ürünlerinin tanıtımı ve daha geniş ölçekte bir farkındalığın yaratılması için bir platform olması bekleniyordu.