Razer ve Xiaomi’nin pazara girmesinin ardından hareketlenen oyun telefonu sektörü, diğer firmaların da ilgisini çekmiş gibi duruyor.

Sony’nin zaten PlayStation markasında başarılı bir konumda olduğunu biliyoruz. Peki ya mobil sektöründe ne kadar başarılı? Şirket, oyuncular için yeni bir telefon çıkarıyor mu şimdilik bir bilgi yok, ancak Xperia cihazlarına özel X Mount aksesuarı duyuruldu. Bu aksesuar sayesinde PS4 ile birlikte gelen DualShock 4’ü Xperia cihazlarına bağlayabileceksiniz.

DualShock 4’e kablosuz bir şekilde bağlanabilen akıllı telefonlar yalnızca oyun oynamak için değil, telefonun her an kontrol edilmesine de olanak tanıyabiliyor. Sony çıkaracağı bu aparat ile, Xperia XZ1, Xperia XZ1 Compact, Xperia XZ Premium, Xperia XZs, Xperia XZ, Xperia X Performance, Xperia Z5, Xperia Z5 Compact ve Xperia Z5 Premium cihazlarına destek vereceğini ek olarak belirtti.

X Mount ismiyle tanıtılan aksesuar Haziran ayına girişimizle beraber satışa sunulacak, ancak şirket ürünün fiyatı konusunda herhangi bir açıklama yapmadı. Başlangıçta Sony’nin merkezi Japonya’da piyasaya sürülecek X Mount, talebe göre küresel pazarda satışa sunulacak.