İnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte anlık mesajlaşma uygulamaları, kullanıcıların vazgeçilmezi haline geldi. Bu konuda bir numara WhatsApp olsa da Telegram da son dönemlerde iyiden iyiye popüler olmaya başladı. Hatta bazı kullanıcılar WhatsApp yerine Telegram kullanılması gerektiğini şiddetle savunuyorlar. Bu rekabetin farkında olan Telegram geliştiricileri, WhatsApp'la aralarındaki farkı kapatabilmek için var güçleriyle çalışıyorlar.

Anlık mesajlaşma uygulamalarının popüler ortak özelliklerinden bir tanesi, video görüşmelerine imkan tanıyor olmaları. Google Duo ve WhatsApp gibi uygulamalar, bu hizmeti zaten uzunca bir süredir sunuyorlar. Ancak Telegram, bugüne dek video görüşmelerine bir türlü izin vermedi. Telegram ekibinin kullanıma sunduğu "v7.0.0" kodlu son beta sürüm ise uygulamaya video görüşme özelliğinin yaklaşmakta olduğunu gözler önüne seriyor.

Telegram

Telegram geliştiricileri, 2020 yılının başında yaptığı açıklamalarda video konferans özelliğinin uygulamaya geleceğini açıklamıştı. Geliştirici ekip, artık bu özellikle ilgili çalışmalarını tamamlamış ve test edilmesi için kullanıcılara sunmuş gibi görünüyor. Beta sürümden elde edilen ekran görüntülerine göre kullanıcılar, bir sohbete girdikten sonra sağ üstte yer alan menüyü kullanarak görüntülü arama yapabilecekler.

Telegram yetkilileri, şu an için son beta sürümdeki görüntülü arama özelliği ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadılar. Ancak bu özelliğin beta kanal aracılığıyla kullanıcılara sunulmuş olması, özelliğin çok kısa bir süre içerisinde kararlı sürüme geleceğinin açık bir göstergesi. 

Telegram

Telegram'ın v7.0.0 kodlu yeni beta sürümüyle kullanıcılar, sadece görüntülü arama yapma özelliğine kavuşmuyorlar. Telegram geliştiricileri, uygulamanın yeni beta sürümüyle birlikte Android 11'in "Bubbles API"sini kullanmaya başladı. Bu durum, uygulama bildirimlerinin artık baloncuklar olarak görüntülenebileceğini ve hareketli bir yapıya sahip olacağını gösteriyor.

Android 11'in API'sini kullanmaya başlayan Telegram geliştiricileri, uygulamanın baloncuk bildirimlerini varsayılan olarak etkinleştirmediler. Kullanıcılar, Telegram'ın v7.0.0 kodlu beta sürümünde yer alan baloncuk bildirimlere ulaşmak istedikleri takdirde, öncelikli olarak telefonlarının hata ayıklama seçeneğini aktifleştirmek durumundalar. Bu işlemi gerçekleştiren kullanıcılar, Telegram'ın yeni bildirimlerini diledikleri gibi kullanabiliyorlar.