Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, Türkiye'de faaliyet gösteren işletmecilerin bu yılın ikinci çeyreğinde 9,6 milyar lira olan net satış gelirlerinin, üçüncü çeyrekte 10,4 milyar liraya, aynı dönemdeki 1,2 milyar lira olan yatırım miktarının ise 1,5 milyar liraya yükseldiğini söyledi.

Sayan, AA muhabirine, BTK tarafından hazırlanan 2015 yılı 3. çeyrek raporu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın 3. çeyrek raporuna ilişkin önemli verileri açıkladığını hatırlatan Sayan, bilgi teknolojileri ve iletişim sektörünün hükümet tarafından stratejik sektör olarak kabul edildiğini belirtti.

Sayan, Türkiye'de haberleşme sektöründe faaliyet gösteren işletmecilerin bu yılın ikinci çeyreğinde 9,6 milyar lira olan net satış gelirlerinin, üçüncü çeyrekte 10,4 milyar liraya, aynı dönemdeki 1,2 milyar lira olan yatırım miktarının ise 1,5 milyar liraya yükseldiğini kaydetti.Bu yılın ikinci çeyreğindeki 399 dakika olan mobil aylık görüşme süresinin 404 dakikaya çıktığını dile getiren Sayan, 145 dakika olan sabit hatlarla görüşme sürenin ise 134 dakika olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Bir önceki döneme göre arttı

Sektördeki sabit genişbant internet abonesinin 9,1 milyondan 9,2 milyona çıktığını, mobil genişbant abone sayısının ise 35,3 milyondan 37,5 milyona ulaştığını anlatan Sayan, sabit ve mobil genişbant abone sayılarındaki artışa paralel olarak abone başına internet kullanımındaki artış trendinin devam ettiğini belirtti. Sayan, 2015 yılı ikinci çeyrekteki 1,22 GB olan aylık ortalama mobil veri kullanım miktarının üçüncü çeyrekte yüzde 16,7 artarak 1,42 GB’ye ulaştığını, sabit internet kullanım miktarının ise bir önceki döneme göre yüzde 7,5 artarak 60,11 GB’ye ulaştığını ifade etti.