Bugüne kadar yüzlerce can alan TikTok meydan okumalarına bir yenisi daha eklendi. Adı 'Milk crate challenge.' 

Hürriyet'ten Sedef Bat'nın haberine göre TikTok'ta oldukça popüler hale gelen ve interneti kasıp kavuran süt kasası mücadelesi anlamına gelen "milk crate challenge" akımına karşı uzmanlar uyardı. 'Merdivenden düşmekten daha kötü'

The Guardian’da yer alan habere göre TikTok kullanıcıları, plastik süt kasalarından oluşan piramit şeklinde tehlikeli bir parkurda tıpkı merdivenlerden çıkar gibi piramidin tepesine tırmanıp, dengesini sağlayarak piramidi devirmeden aşağı inmeye çalışıyor.

Uzmanlar, oldukça tehlikeli bir şekilde istiflenmiş ve sağlam olmayan bu kasalardan düşen insanların videolarının sosyal medyada hızla yayılması ve viral olmasının çok tehlikeli yaralanmalara neden olabileceği konusunda uyarıyor.

New York'taki Mount Sinai hastanesinde spor hekimliği konusunda uzmanlaşmış ortopedi cerrahı olan Shawn Anthony, Washington Post'a “Bu videolardaki düşüşler belki bir merdivenden düşmekten bile daha kötü. Kendinizi korumak çok zor ve bu düşmeler eklemlerin hasar görmesi açısından çok riskli. "Ciddi yaralanmalar, kırık bilekler, omuz çıkıkları, menisküs yırtıklarının yanı sıra ciddi omurilik yaralanmaları gibi hayatı tehdit eden durumlarla karşılaşılabilir” dedi.

ABD genelinde birçok hastanenin halihazırda Covid-19 hastaları nedeniyle zaten dolu olduğu, yer ve personel sıkıntısı çekildiği için sağlık departmanları insanları yaptıkları tehlikeli şeyi tekrar gözden geçirmeleri konusunda uyarıyor.

Virginia merkezli ortopedi cerrahı George Gantsoudes ise bu konuda Twitter'da şunları yazdı.

Bu challenge’ın neden olduğu yaralanmalar nedeniyle oluşan sorunları düzeltmek için birtakım ortopedik ameliyatların yapılması gerekebilir.

— George Gantsoudes #BLM (@Peds_Ortho) August 26, 2021
23 Ağustos Pazartesi günü, Baltimore şehir sağlık departmanı konu ile ilgili şöyle bir tweet attı:

“Ülke çapında COVID-19 hastane yatışları artarken, lütfen #milkcratechallenge girişiminde bulunmadan önce sizin için uygun bir yatağı olup olmadığını öğrenmek için yerel hastaneniz ile görüşün.”

Sosyal medya düzenlemesinde neler var?