AFP’nin haberine göre, Çin merkezli ‘ByteDance’ grubuna bağlı uygulama, yaptığı açıklamada bu uzunluktaki videoların yayınlanmasının teste tabi olduğunu ve sadece bazı video tasarımcılarına açık olduğunu belirtti. Sosyal medya devi, ancak bu güncellemenin, ilerleyen haftalarda yüz milyonlarca kullanıcıyı içerecek şekilde genişleyeceğini aktardı.

Şirketin ürün müdürü Drew Kirchhoff, yaptığı açıklamada “Tasarımcılar, genellikle bize yemek sunumları, güzellik dersleri, diğer eğitim ve oyunculuk videolarını hayata geçirmek için daha fazla zamana sahip olmak istediklerini söylüyorlar” dedi.

Kirchhoff, “Uzun videolar, tasarımcılara TikTok’ta yeni veya genişletilmiş içerik oluşturmaları için alan sağlayacaktır” dedi.

Bununla birlikte aslen kısa videolar konusunda uzmanlaşan TikTok, doğrudan kullanıcılar tarafından üretilen video içerikleri için platform görevi gören YouTube’un alanını istila ediyor.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Instagram Başkanı Adam Mosseri, iki rakip platform olan YouTube ve TikTok’a atıfla, sosyal medyada videoya olan ilginin artacağının vurgusunu yaptığı bir makale kaleme aldı.

Mart ayında YouTube, 60 saniyeye kadar video kaydına izin veren ‘YouTube Shorts’u piyasaya sürerek, bu alanda TikTok ile rekabete girişti.

İşte bazı ülkelerdeki sosyal medya düzenlemeleri