Dünyada saygın haber ajansları arasında yer alan AFP, yine dünyanın en popüler mobil uygulaması olan TikTok ile yanlış bilginin yayılmadan önlenmesi üzerine çalışma yapmaya karar verdi.

Maalesef ki yanlış bilgiler ve haberler sosyal medya üzerinden çok hızlı bir şekilde yayılıyor. O bilginin teyit edilmesi ve yanlışın düzeltilmesi ise hiç kolay olmuyor. AFP de bu noktada TikTok’un aktif milyonlarca kullanıcısını kullanarak yanlış bilginin yayılmasını ve balığın baştan kokmasını önlemek için doğrulama girişimini başlattı.

TikTok platformundan yayılan aldatıcı içerikler, AFP’nin doğruluk kontrol ekibi tarafından incelenecek. Ekip ilk etapta; Filipinler, Endonezya, Pakistan, Avustralya gibi ülkelerde TikTok platformunda paylaşılan potansiyel olarak aldatıcı ve yanıltıcı videoları denetleyecek.

Söz konusu girişimin yardımıyla TikTok, yalnızca bu tür içerikleri uygulamadan kaldırarak doğru olmayan bilgi ve materyallerin yayılmasına karşı koymakla kalmayacak aynı zamanda kullanıcısını bu tür yanıltıcı paylaşımlar hakkında bilgilendirecek.