Son geliştirilen uygulama TikTok kullanıcısına içerikleri silindiğinde haber verecek ve hangi kuralın ihlal edildiğini açıklayacak. Bundan sonra kullanıcılar uygulamanın içinde silinen içeriklerinin yükleme tarihlerini, hangi kuralın ihlal edildiğini görebilecek ve topluluk kuralları sayfasına giden bağlantıyı alacaklar. Kullanıcılar, dilerlerse silinen videolar hakkında itiraz haklarını kullanabilecekler. TikTok kaldırılan içerikler için bu çözümü sunarak etik problemlerin de önüne geçmeyi hedefliyor.

Eğer videonun içeriğinde kişinin kendine zarar vermesi ya da intihar benzeri eylemler bulunursa, TikTok programı ayrıca ek bir bildirimle kullanıcıyı konunun uzman kurumlarına da yönlendirecek. Kullanıcıların yönlendirileceği kurumlar telefon destek hatları değil sivil toplum kuruluşları olacak. Facebook ve Instagram’ın bu tip durumlara karşı çok daha güçlü bir sistemi ve yönlendirdikleri çok daha çeşitli kurumlar bulunuyor.

TikTok kullanıcıları geçmişte içeriklerinin habersiz bir şekilde silinmesinden şikayet ediyordu. Yapılan açıklamada bu yeniliği birkaç aydır denediğini belirtti ve itirazların % 14 oranında azaldığının da altını çizdi. Şirket, 2020’nin ilk yarısında politikalarını ihlal ettiği gerekçesiyle yaklaşık 104 milyon içeriği kaldırdığını duyurmuştu. Bu rakam 2019’un ikinci yarısında ise 49 milyon civarındaydı.

TikTok, bu şekilde içerik silinmesinin sebebi daha önce net bir şekilde açıklanmadığı için kafaları karışan ve tepki gösteren kullanıcıların gönlünü almayı planlıyor.

Pakistan, 10 günün ardından TikTok yasağını kaldırdı

 

TikTok yalan habere karşı bir haber ajansı ile iş birliğine gidiyor

 

ABD'deki Tiktok yasağı ani bir kararla engellendi