Türkiye’nin faliyete geçen yeni haberleşme uydusu Türksat 4A, artık TV yayınları için hizmet vermeye başladı. 18 Eylül itibarı ile uydu frekanslarının Türksat 4A üzerinden yayınlanmaya başlaması sonrası eski frekanslar iptal oldu.
 
Türksat 4 haberleşme uydusunun yayına girmesiyle beraber, artık tv yayınları bu uydu üzerinden hizmet vermeye başladı. 18 Eylül itibarı ile cihazlarında yeni kanalları izlemek isteyenler uydu alıcılarında, Türksat 4A uydu frekans ayarlarını yapmaları gerekiyor.
 
Aşağıda Trimax uydu alıcısı için forumlar üzerinde yazılmış Türksat 4A Uydu ayarı bulunuyor
 
Forumdan...
 
Türksat 4A'ya geçildikten sonra uydu cihazlarını ayarlamayanların ortak sorunları aynı. Mevcut TP bilgilelerini giremiyorlar...
 
FORUMDAN
 
BENDE TRİMAX DVS 10000 UYDU CİHAZI VAR.KANAL TARAMASI YAPMAK İÇİN MENÜ-KURULUM'A GİRİYORUM KURULUMU OK.LEDİĞİM ZAMAN GÖSTERİLEN KANAL DONUYOR VE CİHAZ EKRENINDA u YADA n GBİ HARFLER ÇIKIYOR.AÇIP KAPATMADAN NORMAL KANALLARA GEÇMİYOR.
 
Fabrikasyon ayarlarına dönülmesi gerekiyor. Ardından menüden yeni TP bölümünü seçiy Türksat 4A bilgilerini, değerlerini girdikteön sonra aramayı başlatmak gerekiyor...
 
Türksat otomatik arama frekansı bilgileri aşağıdaki gibidir ;
 
Frekans                       : 11844 MHz
Polarizasyon                  : Dikey – V – (Vertical)
Sembol oranı (Symbol Rate)    : 2222 Ksymb     FEC: 3/4
Frekans                       : 11747  MHz
Polarizasyon                  : Yatay -H – (Horizontal)
Sembol oranı (Symbol Rate)    : 27500 Ksymb     FEC: 5/6