The Washington Post gazetesi yazarı Marc Thiessen ile yaptığı röportajda konuşan Başkan Trump, 2018 yılında İnternet Araştırmaları Ajansı (IRA) odaklı bir saldırının, Rus hacker grubu tarafından yapıldığını kabul etti.

Birçok kez seçimlerde yaşanan siber saldırılarla ismi anılan Başkan Trump, böyle bir olayın varlığını kabul etmiş oldu. 2018’de yapılan ara seçimler esnasında, çok da ünlü olmayan bir Rus siber saldırı ekibiyle yapılan saldırıya “Doğru.” cevabı verildi. Bu saldırı IRA odaklı yapılmış ve bu olaya ilişkin haber ve raporlar da daha önce ortaya çıkmıştı.

Yapılan saldırı sonrasında IRA internet sitesi erişilemez hale gelmişti. Gazeteci Thiessen tarafından sorulan soruya verilen cevapla birlikte ABD Başkanı ve Beyaz Saray’dan konu hakkında ilk kez kabul ediş geldi. Bu da Donald Trump siber saldırı haberlerinin doğru olduğunu ortaya çıkardı.

2019’da hazırlanan siber saldırı raporunda, ara seçimler başladıktan sonra IRA’ya saldırıların başladığı ve oyların sayımına kadar birkaç gün sürdüğü belirtilmişti.

“Bak, onları durdurduk.” diyen Başkan Trump, 2016 yılında yaşanan ve sonradan soruşturmalara konu olan olaya dikkat çekti. IRA’nın bu tarihte komplo çalışmaları içinde olduğu iddia ediliyordu ve soruşturma açılmıştı.