Donald Trump'ın yeni sosyal medya platformu Truth Social, kayıt sorunlarıyla ve çoğu insanın hizmeti kullanmasını engelleyen uzun bir bekleme listesiyle boğuşuyor.

Daha gevşek içerik denetleme politikalarıyla kendisini Twitter'a bir tür ücretsiz konuşma alternatifi olarak gören uygulama şimdiden birkaç kullanıcıyı platformundan çıkardı.

500 bin kullanıcı sırada bekliyor

Yeni ve potansiyel kullanıcılar, yalnızca iOS'ta kullanılabilen uygulamaya kaydolmaya çalışırken teknik aksaklıklarla da karşılaşıyor. Platform, pazar akşamı ilk çıkışından sadece birkaç saat sonra, yeni kullanıcı seli nedeniyle 13 saatlik bir hizmet kesintisi ile karşı karşıya kaldı.

Artık siteye kaydedilebilecek yeni hesapların sayısı hız sınırlaması getiriyor. Uygulamaya erişmek için bekleme listesinde yaklaşık 500.000 kişi var.

Truth Social kullanıcıları, moderatörlerin "iftira niteliğinde, iftira niteliğinde veya başka bir şekilde sakıncalı" olduğunu düşündüğü içerik yayınlamaktan da yasaklanabilir. Twitter, kullanıcılar arasındaki anlaşmazlıkları nasıl ele aldığı konusunda seçici olma eğiliminde.

Trump'ın kendi sosyal medya uygulaması iphone'lar için yayınlandı

 

Trump’ın sosyal medya girişimi 1 milyar dolar yatırım hedefliyor

 

Trump'ın sosyal medya platformu ortalığı karıştırdı