Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD), Türkiye'nin 2023 hedeflerini yakalayacak gerekli ekonomik büyümeyi sağlamak için Bilgi ve İletişim Teknolojileri sektörünün büyüme stratejisinin ayrılmaz bir parçası olarak kabul edilmesinin şart olduğunu belirterek tüm toplum tarafından benimsenen bir politika ile desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.



Görüşmede, Bilgi ve İletişim Teknolojileri sektörünün siyasi bir sahiplenmeye ve bu sahiplenmeyi yürütecek bir yapılanmaya ihtiyaç olduğu belirtildi. Sektörün arzu edilen katma değeri yaratabilmesi ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri sektörünün sağlıklı büyümesi için; nitelikli insan kaynağı ve eğitim, şeffaf ve rekabetçi bir piyasa oluşturulması, sektöre yönelik bütüncül politikalar oluşturulması ve yönetişim konularının önemine değinildi. Ziyarette ayrıca, Bilişim projelerine yönelik kamu alımları, Bilişim Vadisi, Sanayi Bakanlığı tarafından sektöre sağlanan teşvikler gibi konular hakkında görüş alışverişi yapıldı.
TÜBİSAD heyetinde Başkan Prof. Dr. M. Kemal Cılız’ın yanı sıra Başkan Yardımcısı Nazım Özdemir ile Yönetim Kurulu üyelerinden Burak Aydın, Erman Karaca, Zafer Küçükateş, TÜBİSAD Ankara Temsilcisi Abdullah Büyükbayram, TÜBİSAD Genel Sekreter Meltem Bağdatlı ve Sinan Tunaoğlu yer aldı.
Heyet, Bakan Işık ziyaretinin ardından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu'nu da ziyaret etti.