TEKNOLOJIGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

2010 yılında İstanbul’da Sidar Şahin tarafından kurulan Peak Games, 1,8 milyar dolara dünyanın en büyük oyun firmalarından ABD merkezli Zynga’ya satıldı. Zynga 900 milyon dolar nakit, 900 milyon dolar hisse verecek. Peak, bu satış işlemi ile Türkiye’nin ilk milyar dolarlık girişimi (unicorn) olmayı başardı.

Zynga, daha önce 2017 yılında Peak'in sahip olduğu bazı oyunları 100 milyon dolara satın almıştı. Söz konusu satın alma internet alanında en büyük satın alma oldu. Bir önceki rekor Alibaba'nın Trendyol'a yaptığı 728 milyon dolarlık yatırım idi. 

Peak'in ortaklık yapısında Earlybird Verwaltungs GmbH yüzde 43,32 ile çoğunluğu elinde bulunduruyor. Kurucu Sidar Şahin yüzde 21,34 ortaklığıyla bireysel olarak çoğunluğu elinde bulunduruyor. İkinci bireysel çoğunluk ise yüzde 7,74 ile Evren Üçok'ta. 

Peak ve Zynga anlaşmasını değerlendiren Peak Strateji Direktörü Ömer İnönü şunları söyledi:

“10 yıl içinde global mobil oyun sektörünün devlerinden birini Türkiye'den ortaya çıkardık. Bu hem Peak hem de ülkemiz adına gerçekten gurur verici. Büyümemizi, ilerlememizi ve yarattığımız etkiyi daha da artırmak adına, stratejik bir ortak ile güç birliği yapmak için en doğru zamanı bekledik. Bize olan yaklaşımları ve güvenleri ile gerçekten upuzun bir yolculuğa çıkabileceğimize inandığımız Zynga'nın bu stratejik birliktelik için en doğru şirket olduğuna inanıyoruz. Yaptığımız anlaşma en temelinde Peak'in bütün ekibine, yaptıklarına ve yapacaklarına olan güvenin ve Peak'in potansiyelinin bir göstergesi. Mutluyuz, gururluyuz ama en çok da bundan sonra başaracaklarımız için heyecanlıyız.”