Akinon, Actera Group ve Revo Capital’in liderliğini yaptığı yatırım turunda 20 milyon dolarlık yatırım topladı. Perakende markalarının çok kanallı operasyonlarına ve dijital dönüşüm süreçlerine 17 ülkede destek veren Akinon, 2021 yılında 10.2 milyar TL ticaret hacmi yaratmayı hedefliyor. Akinon CEO’su Tolga Tatari, “400 kişilik ekibimizle ürün ve hizmet kalitemizi arttırmak için çalışıyoruz. Aldığımız yeni yatırım, bu yılın başında başlattığımız yurtdışı açılımı için ihtiyacımız olan desteği bize sağlayacak. 3 yıl içerisinde kuracağımız partner ekosistemiyle dünyanın en büyük dijital ticaret platformlarından biri olmayı hedefliyoruz” dedi. Şirketlerin pazarlama ve yazılım projeleri için ajans ve yazılım firmalarıyla buluştuğu pazar yeri olarak faaliyet gösteren Edvido, Keiretsu Forum Türkiye Melek Yatırımcılık Ağı üzerinden 5 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı. İTÜ Çekirdek girişimi Edvido, Mustafa Okan Yavuzşen, Yağız Can ve Mert Osmanoğlu tarafından kuruldu.

Görüntü verisini işliyor

Görüntü verisi işleyen kuruluşlar için kayıpsız veri anonimizasyonu teknolojisi geliştiren Syntonym ise, 390 bin dolar yatırım aldı. Syntonym, bir Türk Telekom iştiraki olan TT Ventures, Albaraka Portföy Yönetimi Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ve Lima Ventures’ın yanı sıra melek yatırımcılar Duran Cesur ve Onur Canlıtepe’nin de katıldığı turla tohum yatırımını aldı. Syntonym’in kurucuları Batuhan Özcan ve Emre Çavunt.

2. çeyrekte 727 milyon $

KPMG Türkiye ve 212 iş birliğiyle hazırlanan ‘Türkiye Start-up Yatırımları Raporu’na göre, Türkiye girişim ekosisteminin yükseliş trendi sürüyor. İkinci çeyrekte 57 işlemde ve 727 milyon dolarlık rekor yatırım hacmi gerçekleştirildi. 212’nin kurucu ortağı Ali Karabey, “2021’in ikinci çeyreğinde 57 girişimin aldığı toplam yatırım, tüm zamanların rekorunu kırarak 727 milyon dolara ulaştı. Yeni fonlar kuruldu. Yatırımlar hızlanarak devam edecek” dedi.

Medya girişimleri

Teknoloji ve medya girişimi Aposto!, HiVC Girişim Sermayesi ve Inveo Yatırım tarafından yönetilen yeni yatırım turunda 2.2 milyon dolar değerlemeye ulaşarak 500 bin dolar yatırım aldı. Umutcan Savcı ve Orhun Canca tarafından iki yıl önce kuruldu. Instagram odaklı medya girişimi capslock ise, Barbaros Özbuğutu ve Koray Bahar’ın katılımıyla tohum öncesi turunda 400 bin dolar (3.4 milyon TL) değerleme ile yatırım aldı.

(Milliyet - Hanife BAŞ)

Microsoft korsanlara karşı blockchain sistemi kullanacak

Facebook’ta zaman geçirmek depresyon sebebi

Facebook ve Google, Asya Pasifik için harekete geçti