Türk Telekom CEO’su Rami Aslan, Rekabet Kurumu’nun, sabit hatta “ev avantaj” tarifeleri yoluyla piyasayı sıkıştırdığı gerekçesiyle Türk Telekom hakkında açtığı soruşturmada, sözlü savunma yaptı. Aslan, sabit telefon pazarının zaten çok küçüldüğünü belirterek, internet üzerinden yapılan telefon görüşmelerinden yakındı. Aslan, “Artık bu geleneksel servislerin yerini internet üzerinden hizmet veren OTT (over the top) servisler aldı. Skype, Facebook, WhatsApp gibi şirketler operatörlerin yerini alıyor. Pazarı bozuyorlar” diye konuştu. 

‘MOBİL SESİN YERİNİ ALIYORLAR’
Habertürk'ten Deniz Çiçek'in haberine göre, Rekabet Kurulu’nda dün Türk Telekom’un sabit telefon tarifeleri ile rekabet ihlalinde bulunduğu iddiası üzerine açılan soruşturmada, sözlü savunma toplantısı yapıldı. Aslan, sabit telefon hizmetlerinin küçüldüğünü belirterek, mobil iletişim uygulamaları olan OTT’lerden yakındı. Aslan, “OTT’ler sabit ve mobil gibi geleneksel servislerin yerini alıyor. Skype, Facebook, WhatsApp gibi şirketler, operatörlerin yerini alıp pazarı bozucu dengeler getiriyorlar. Pek çok ülkede yüzde 55-60 oranında mobil sesin yerini alıyorlar” dedi. Aslan, soruşturmadaki iddialara da yanıt vererek, “Türk Telekom’un payı artık yüzde 30. Düzenlediğimiz kampanyanın etkisi de oldukça düşük. Fiyat sıkıştırması söz konusu değil. Türk Telekom artık etkin oyuncu değil” dedi. 

'TÜRK TELEKOM KORUNUYOR' 
Toplantıda şikâyetçi sıfatıyla söz olan Vodafone temsilcisi Avukat Yılmaz Aslan, 2013’te yaptıkları şikâyetin soruşturmasının yeni yapılmasına tepki gösterdi. Yılmaz “Rekabet Kurumu’nun varlık sebebi, hızlı şekilde ekonomik sorunlara el atılmasını sağlamaktır. Siz tüm şikâyetlerimizi reddediyorsunuz ancak mahkemeye gidiyor ve mahkeme ‘eksik inceleme’ nedeniyle bozup geri gönderiyor. Bu da bizde sanki Türk Telekom korunuyor izlenimi yaratıyor. Rekabet Kurumu tarafsız ve bağımsız bir kurum. İkimiz de yabancı sermayeli Türk şirketiyiz. Tek farkımız onların adında Türk var. Türk hukuku karşısında aynıyız” diye konuştu. 
Fortuneturkey.com