Türk Telekom, dünya teknoloji sektöründe yine ses getirecek bir gelişme kaydetti. Avrupa Birliği'nin haberleşme ve bilgi-iletişim teknolojileri alanlarında lider olma hedefini destekleyerek, bilgi teknolojileri stratejileri konusunda tavsiye veren ve raporlarını Avrupa Komisyonu ve Avrupa Parlamentosu’na sunan Networks Teknoloji Platformu’nun Yönetim Kurulu’na Türk Telekom adına, Türk Telekom Grubu’nun gelecek nesil telekomünikasyon çözümleri şirketi Argela’dan Doç. Dr. Mustafa Ergen seçildi.
Deutsche Telekom, DOCOMO, Telecom Italia, Telefonica, Orange, Telenor,  Ericsson,  Alcatel-Lucent, NEC, NSN, Huawei gibi kuruluşların yer aldığı Yönetim Kurulu’na seçilen ilk ve tek Türk firması olan Türk Telekom,  TÜBİTAK ve diğer sektör şirketleri ile Avrupa Birliği'nde etkin çalışmalar yürütmeyi planlıyor. Türk Telekom, 5G haberleşme altyapısında ve Horizon 2020 Programı çerçevesinde verilecek hibe fon bütçesinin yüzde 21’lik kısmına ait araştırma alanlarını adresleyen konularda, Avrupa Komisyonu’na sunulacak proje çalışmalarında Türkiye'nin katkı verici ve yönlendirici olması konusunda faaliyetler yürütecek.
 
Avrupa Teknoloji Platformları hakkında
Avrupa Teknoloji Platformları (ATP’ler), Avrupa Komisyonu’na teknolojik gelişmeler konusunda adeta bir “yol gösterici” konumunda. Orta ve uzun vadeli raporlar hazırlayan ve bunu belirli dönemlerde Avrupa Komisyonu’na sunan platformlar, Komisyon fonları tarafından desteklenmeye hak kazanabilecek projeler için paydaşları bir araya getiriyor. Teknolojiyi geniş bir yelpazede ele alan platformlar stratejik araştırmalar yapıyor ve bu doğrultuda raporlar hazırlıyor. “Avrupa 2020 Vizyonu” çalışmalarında büyük bir role sahip olan ATP’ler, küresel teknoloji çevrelerince referans kuruluşlar olarak gösteriliyor.