Dünyada çip krizi yaşanıyor. Çip krizi sadece otomotiv değil, teknolojik tüm sektörleri etkiliyor. Üretimde maliyet artıyor. Tüketici için en büyük sorun ise ürünlerin artan fiyatları. Peki, Türkiye çip üretebilir mi? Çip krizi Türkiye için bir fırsat mı?

Önce otomobil fiyatlarının artışıyla gündeme geldi. Ardından teknolojik ürünlerde de fiyat artışı sonrası dünyada büyük bir kriz ortaya çıktı. O da çip krizi.

Rusya-Ukrayna savaşı, bölgesel gerilimler salgın derken, çip krizi küresel bir krize dönüştü. Peki, çip üretimi neden önemli? Çipler, teknolojide kritik önemde. Otomotivlerin, bilgisayarların beyni gibi kritik noktalarında yer alıyor. Üretimin olmaması dolayısıyla teknolojik üretime de engel oluşturuyor.

Çip ithal eden tüm ülkeler için alarm zilleri çaldı. Şimdi tartışılan konu, "Çip krizi ne zaman sona erer?" Bazı şirketler, artan talebi karşılamak için yeni yatırımlar planlıyor.

Peki, çip üretiminde merkez Türkiye olabilir mi? Bazı uzmanlar, çip krizinin ülkeler için fırsat olabileceğini düşünüyor, Türkiye içinse kararın ardından üretime geçmek için bu sürenin en az sürenin 3-4 yıl olduğunu belirtiyor.

MIT'nin bulduğu iletken çip krizini çözecek

Bir çip yardımıyla eliniz ile ödeme yapabileceksiniz

Japon şirket çip fabrikasını yeniden açıyor