Henüz Türkiye’de pek fazla bilinmese de Bitcoin’in ülkemizdeki kullanım alanları hızlı ve sessiz bir biçimde artıyor. Zira hafta sonu Reddit ve Bitcoin forumlarına yansıyan gelişmeye göre cebinizdeki bozuklukları farklı para birimlerine ya da küçük fırsatlara dönüştüren TravelersBox kiosku Atatürk Havalimanı’nda hizmet vermeye başladı.
TravelBox, cebinizdeki bozuk paraları farklı para birimlerine çevirebilen, bunun yanı sıra kullanıcılara hediye kartı, sanal ürün ya da çeşitli kurumlara bağış gibi seçenekler sunan bir sistem. Dünyadaki bütün havalimanlarında yer alan TravelersBox kiosku üzerinden Türk Lirası ile Bitcoin de satın alabiliyorsunuz.
Atatürk Havalimanı’nda bitcoin işlemi yapan bir cihazın bulunduğunun öğrenilmesi Türkiye’deki kullanıcılar arasında da heyecan yarattı. Zira İstanbul’daki kiosku ilk duyuranlardan ABD’li girişimci Eric Zhivalyuk ve Bitcoin Haber bu gelişmeyi Twitter hesaplarından “Dünyanın ikinci bitcoin ATM’si İstanbul’da hizmete girdi” şeklinde lanse etti.

Tabi bu durum TravelersBox’un ATM olup olmadığı tartışmalarını da beraberinde getirdi. Zira TravelersBox sadece bitcoin işleminden daha fazlası için geliştirilmiş bir sistem. Ayrıca kiosk üzerinden bitcoin bozdurma işlemi gerçekleştirilemiyor. Buna karşın yatırdığınız parayı bitcoin’e dönüştürerek dijital hesaplarınıza aktarabiliyorsunuz.
İlk bitcoin ATM’si ilk olarak Kıbrıs ardından ise Kanada’da hizmete girmişti. Ancak haberlere Robocoin firmasının Kanada’da bir kafeye yerleştirdiği makine ilk Bitcoin ATM’si olarak haberlere yansımıştı. (Sosyalmedya.co)