Yazıda, "koşu ayakkabısı" "en iyi dizüstü bilgisayar" ya da "kamp gereçleri" gibi kelimeleri dünyanın neresinde olursa olsun Google'a yazdığınızda, önünüze birkaç internet sayfasının reklam amaçlı para veren şirketlerinin aramayla alakalı ürünlerinin çıkacağı; ancak Türkiye'de durumun böyle olmadığı ifade ediliyor:

"Türkiye'de rekabet kurullarındaki yetkililerin talimatı üzerine Google, geçen yıldan bu yana bu reklamların sayısını büyük oranda kıstı. Google'dan, bu şekilde rekabet halindeki mağazaların internet sitelerinin de reklam olarak üst sıralarda yer almasını ve rekabet etmeyi kolaylaştırması istendi.
"Türkiye'nin talepleri, dünyadaki hiçbir düzenleyicinin yapmadığı şekilde Google'ın alışveriş hizmetlerini yok etmeye kadar gitti. Ancak bununla da sınırlı kalmadı. Nisan ayında, ülkenin yetkilileri daha büyük bir adım atarak yakın çevredeki bazı dükkan ve iş yerlerini arama (örneğin yakınlarda bir eczane arama) özelliğinin 'rekabet kurallarına aykırı' olduğunu söyledi. Daha önce Google hiç böyle bir eleştiriyle karşılaşmamıştı."

New York Times makalesinde, Türkiye ile Google arasındaki gerilimin Silikon Vadisi devlerine karşı oluşan karşıtlığın bir örneği olduğu; "Türkiye gibi bu alanda rekabet kurallarının tarihi çok da köklü olmayan ülkelerde bile ortaya çıkabildiği" belirtiliyor.

Rusya’dan kişisel verileri ihlal eden Google’a ceza