Bu sene gerçekleştirilen çevrim içi alışverişlerin toplam işlem hacmi geçen yıla göre yüzde 103 oranında arttı. İşlem adedinde yüzde 57’lik bir artışa rastlandı ve bu artışa ortalama sepet tutarında tespit edilen yüzde 29’luk artış eşlik etti.

Diğer verilerin arasında ortalama sepet tutarı, banka kartı kullanım oranı, kredi kartı ile yapılan işlemler ve banka kartlı işlem adedi de var. Eğitim sektörünün işlem sayısı yüzde 62 oranında yükseldi ve kendisinin hacim oranı yüzde 148 oranında arttı.

Giyim sektörü ise kendisi için en çok harcama yapılan sektör olmayı başardı. Ortalama sepet tutarının yüzde 29 oranında yükseliş gösterdiği öğrenildi. Buna göre geçen yıl 211 TL olan ortalama sepet tutarı bu yıl 273 TL oldu.

Banka kullanım oranının yüzde 5’lik bir artışa ev sahipliği yaptığı ve yüzde 33’e yükseldiği öğrenildi. Kredi kartının kullanıldığı işlemler yüzde 46’lık bir artışa, banka kartlı işlem adedi ise yüzde 87’lik bir yükselişe tanıklık ettirdi.

Erkeklerin çevrim içi alışveriş yapma oranına yüzde 5’lik bir katkı sağladığı belirtildi. Kadınların geçen yıl erkeklerden 1.3 kat daha fazla harcama yaptığı ancak bunun 2020’de 0.85’e düştüğü açıklandı.

Erkeklerin yaptığı harcamaların tutarı yüzde 115 oranında yükseldi. Kadınların bu konudaki oranı ise yüzde 68. Yayımlanan diğer bilgilerin ise en çok alışveriş yapılan ilk üç bölge ile sepet tutarı hakkında olduğu söylendi:

— En çok alışveriş yapılan ilk üç bölge (sırasıyla): Marmara, İç Anadolu ve Ege.
— Erkeklerin sepet tutarı: 376 TL (yüzde 33’lük bir artış).
— Kadınların sepet tutarı: 285 TL (yüzde 35’lik bir artış).