25 yaşındaki Twitch yayıncısı Ludwig Ahgren, 14 Mart‘ta başlatmış olduğu subathon isimli etkinliği rekor kırarak sonlandırdı. Aralıksız devam eden yayınlarda 282 binden fazla aboneye ulaşan Ahgren, 269 bin 155 aboneye sahip Tyler ‘Ninja’ Blevins‘in rekorunu kırdı. Böylelikle tüm zamanların en çok aboneye sahip Twitch yayıncısı oldu.

Shiftdelete.net 'in haberine göre Twitch Tracker istatistik sitesine göre saat başına 1730 abone toplayan Ludwig Ahgren, 1 Nisan’da 160 bin 138 aboneye sahipken, 4 Nisan itibarıyla bu sayı 183 bin 191’e yükseldi. Ayın 13’ünde 262 bin aboneye ulaşan yayıncı, 14 Nisan‘da (TSİ 12: 00‘da) yayınını sona erdirdiğine, 282 binden fazla aboneye ulaşmış oldu. Öte yandan yayının son anlarında 225 binden fazla izleyici yayında aktifti.
Kanalına yapılan her abonelik için yayınlarına 10 saniye daha fazla ekleyen yayıncı, uyurken, dahi yayını kapatmadı. 100’den fazla abone bağışlayarak kuralları çiğneyenleri banlayan yayıncı, canlı yayının 31 gün sonra sona ereceğini de ifade etmişti. Zira Twitch Topluluğunun, yayını sonsuza kadar götürebileceğini bildiğini ifade etti.

Öte yandan rekorun önceki sahibi olan Ninja, Ahgren’i resmi Twitter hesabı aracılıyla tebrik etti. Ninja, “Rekorlar kırılmak içindir. Biraz üzgün olmadığımı söylesem yalan olur ama Twitch‘te yeni abonelik rekorunu kırdığın için seni tebrik ederim” ifadelerini kullandı.

Ünlü Twitch yayıncısı istismardan banlandı

 

Twitch hack'lendi şifreler sıfırlandı

 

Twitch’ten telif sıkıntılarına karşı yeni sistem