Twitter Salı günü yaptığı açıklamada, Hindistan hükümetine dava açtığını ve ülke içindeki içeriğin kaldırılması ve hesapların engellenmesi için son zamanlarda verilen emirlere karşı çıktığını söyledi.

Twitter ve Yeni Delhi arasındaki mücadele uzun süredir Hindistan'da gündemde. Hindistan, hükümetin Twitter içeriklerinin kaldırılmasını talep eden ülkeler arasında Türkiye'yle beraber ilk sıralarda yer alıyor.

Yeni Delhi hükümeti, Hint çiftçilerin ülkeyi sarsan eylemlerinden hükümetin Covid politikasıyla ilgili eleştirilere kadar çok sayıda içeriğin platformdan kaldırılmasını istemişti.

Dava haberi sonrasında Reuters'a konuşan Hindistan Bilişim Teknolojileri Bakanı Ashwini Vaishnaw, “Tüm şirketler Hindistan yasalarına uymak zorunda” dedi. Hükümet Twitter'ı talep edilen içerikler kaldırılmazsa cezayla karşı karşıya kalacağı konusunda da uyarmıştı.

Twitter, Hindistan hükümetine dava açtı. Yeni Delhi, Hint çiftçilerin ülkeyi sarsan eylemlerinden hükümetin Covid politikasıyla ilgili eleştirilere kadar çok sayıda içeriğin platformdan kaldırılmasını istiyor.

Twitter'ın Hindistan'da yaklaşık 24 milyon üyesi bulunuyor.

Elon Musk 9 gün sonra Twitter'da sessizliğini bozdu

 

Elon Musk Twitter'da 100 milyon takipçiye ulaştı

 

Twitter kullanıcıları sistemde tutmak için bunu da yaptı