Android cihazlarda test edilen yeni özellik, kullanıcıların paylaşmak istedikleri makaleyi açmadıklarını tespit etmesi halinde yazıyı açıp okumalarını talep ediyor.

Şirket yaptığı açıklamada "Bir makale paylaşmak diyalog başlatabilir bu yüzden tweetlemeden önce onu okumak isteyebilirsiniz. Bilgi sahibi bir tartışmayı desteklemeye yardım için Android üzerinde yeni bir anımsatıcıyı test ediyoruz. Eğer Twitter'da henüz okumadığınız bir makaleyi retweet etmek isterseniz sizden önce onu açıp okumanızı isteyebiliriz" dedi.

Yeni özellik kullancının yazıyı okumadan paylaşmasını engellemeyecek ancak bunun yerine makaleyi okumaları için bir anımsatıcı işlevi görecek.

Deneme kapsamındaki özellik şimdilik ABD'deki bazı Android kullanıcılarıyla sınırlandırılacak.

Twitter ve diğer sosyal medya ağlarında ihtilaf yaratan komplo teorileri, yanlış yönlendirici iddialar ve kutuplaşma yaygın şekilde yer alıyor.

Twitter deneme sürecindeki buözellikle kullancıların paylaşım yapmadan önce bir süre durup düşünmesini sağlamayı amaçlıyor.

Şirket mayıs ayında kullancılarını olası bir zararlı yanıtı tweetleyecekleri konusunda uyarma denemelerini de başlatmıştı.